ru
ua
ru
ua

Червоний оксамит: рецепт святкового торту

Торт «Червоний оксамит» – красивий, смачний і простий у приготуванні десерт з легким рецептом, який порадує ваших близьких і гостей на будь-якому святі. Про те, як правильно і швидко спекти «Червоний оксамит» – далі в статті.

Торт «Червоний оксамит»: рецепт, перевірений часом

Для приготування знадобиться:

  • 340 грам пшеничного борошна;
  • 300 грам цукру;
  • 20 грам какао-порошку;
  • чверть чайної ложки солі;
  • 7 грам соди;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 3 курячих яйца;
  • 300 мл рослинної олії;
  • 150 мл жирних вершків;
  • 150 г сметани 20% жирності;
  • 2 чайні ложки червоного харчового барвника.

Щоб отримати гарний, насичений червоний колір торту, використовуйте харчовий барвник для червоного оксамиту. Із завданням відмінно впорається гелевий барвник яскраво-червоного відтінку від авторитетного виробника. Майте на увазі, що сухі барвники не дають бажаного кольору, а порошки поганої якості можуть нашкодити вашому здоров’ю. Хочете приготувати торт Червоний оксамит без барвника? У такому випадку ваш десерт буде коричневим, а не червоним: тісто забарвиться в колір какао. Коли всі інгредієнти підготовлені, можна переходити до наступного етапу.

 Торт червоний оксамит

Як приготувати торт червоний оксамит: покрокова інструкція

Всі сухі інгредієнти – борошно, цукор, какао, сіль, соду і розпушувач змішайте в одній ємності. Не завадить додатково просіяти всю цю масу до того, як висипати її в чашу міксера. Щоб бісквіт «Червоний оксамит» вийшов пишним, перевірте термін придатності соди. Якщо ваш продукт вже кілька років стоїть на полиці в кухні, швидше за все, він не підійде для приготування тіста.

Висипали всі сухі компоненти в чашу міксера? Тепер черга за яйцями і рослинним маслом. Слідом вилийте в ту ж ємність вершки і сметану. До слова, замість 20% сметани, в рецепті можна використовувати найбільш жирний кефір. Останній штрих – додавання фарбника.

Наступний крок – включаємо міксер на середній швидкості і збиваємо масу протягом 4-5 хвилин. Відразу після виключення міксера тісто може здатися занадто рідким. Не лякайтесь. Залиште отриману консистенцію загустівати на столі на кілька хвилин. За цей час ви встигнете підготувати форму для випічки торту. Дно форми застеліть пергаментним папером, а стінки змастіть вершковим маслом.

Як розрахувати тісто для коржів «Червоний оксамит»? Щоб зробити все максимально точно, візьміть кухонні ваги, зважте порожню ємність для випічки, а потім чашу з тістом. Зробіть прості математичні обчислення, розділивши масу тіста на 2-3 коржа, з огляду на вагу самої форми.

Розігрійте духовку до 170 градусів і випікайте кожен корж протягом 15-20 хвилин (в залежності від можливостей вашої техніки). Якщо ви не впевнені в готовності коржа, проткніть його дерев’яною шпажкою. Всередині сухо? Пора виймати корж. Чи можна пекти «Червоний оксамит» в мультиварці? Багатьом кулінарам вдається готувати смачні бісквіти таким способом, і потім розрізати готове тісто на коржі. Тісто виходить дуже пишним, пористим (з великими дірками), іноді нерівномірним. Якщо такі нюанси вас не бентежать, сміливо заливайте суміш для тіста в мультиварку, не забувши змазати стінки маслом, а дно застелити папером для випічки.

Вам може бути цікаво

Як вибрати мультиварку

Тільки що спечені коржі акуратно вийміть і дайте охолонути на решітці, а потім оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на 2 години. Готові коржі можуть вийти з нерівномірними виступами у верхній частині. Це не страшно, адже «гірку» потрібно зрізати для приготування крихти. Зріжте «шапки» у обох коржів, розкришіть серединку бісквіта вручну, а скоринки відправте в блендер. Надалі ця крихта послужить для прикраси торта.

Як приготувати крем для «Червоного оксамиту»

Торт червоний оксамит рецепт

Візьміть 100 грам цукрової пудри, стільки ж дуже м’якого (важливо потримати масло в теплому місці кілька годин) вершкового масла жирністю 82,5% і 340 грам кисломолочного сиру.

Яким повинен бути сир для «Червоного оксамиту»? Підійде будь-який вершковий сир, ідеальний вибір – «Філадельфія». Також можна використовувати кисломолочний сир Хохланд, Альметте, м’яку рикотту або сири, типу маскарпоне. Багато хто дивується присутності солоноватого сиру в простому рецепті «Червоного оксамиту». Але в цьому немає нічого дивного: солоний смак сиру вигідно відтіняє солодкість інших інгредієнтів.

Щоб крем вийшов смачним, виймайте продукт з холодильника в останній момент. Якщо у вас є бажання і час, можна приготувати сир для торту «Червоний оксамит» самостійно.

Для цього змішайте 300 грам жирної сметани, 280 грам натурального йогурту без наповнювачів, 1 чайну ложку лимонного соку і стільки ж солі. В окрему глибоку миску покладіть друшляк, зверху – 3 шари марлі, а потім вилийте в центр тканини суміш з йогурту, сметани, соку лимона і солі. Закутайте суміш, зверху (дном вниз) покладіть тарілку і прес (підійде звичайна банка з водою). Всю цю конструкцію помістіть в холодильник на 12 годин.

З інгредієнтами розібралися, повертаємося до приготування крему. Спочатку збийте міксером масло протягом 2-3 хвилин, додайте цукрову пудру і запустіть міксер ще на 2 хвилини. Потім відправте всередину сир і збивайте ще 2-3 хвилини. Дотримуватися такої послідовність необхідно, щоб крем вийшов сніжно-білим і добре тримав форму. За бажанням, можна додати в крем 2 чайні ложки ваніліну. Хочете поекспериментувати з начинкою «Червоного оксамиту»? Додайте в готовий крем кілька ложок фруктового пюре (наприклад, з малини), і змішайте масу міксером. Щоб досягти ефекту «мармурових» візерунків досить 1 хвилини, а для рівномірного рожевого кольору – 2-3 хвилин.

Складання торту

Крем для червоного оксамиту

Щоб рівномірно розподілити крем для торту «Червоний оксамит» по всій поверхні коржів, підготуйте кулінарний пакет з гострим кутом, або зробіть подібну конструкцію самостійно. Помістіть весь крем в пакет, зріжте куточок і приступайте до покриття першого коржа. Відступіть від краю 1-1,5 сантиметра і рухайтеся по колу, заповнюючи всю поверхню. Злегка вирівняйте видавлений крем ложкою, щоб не було бульбашок повітря.

Зверху покладіть другий корж і злегка притисніть його до основи торту. Тепер повторіть процедуру нанесення крему на другому і третьому коржах. Залишки крему використовуйте для покриття боків десерту. Ідеально вирівнювати край не обов’язково, адже зверху і з боків буде прикраса – заздалегідь підготовлена ​​крихта зі зрізаних верхівок коржів.

Як прикрасити торт «Червоний оксамит»

Як прикрасити торт червоний оксамит

Крім крихти, для декору можна використовувати шматочки ваших улюблених фруктів, шоколад або зробити «квіточки» із залишків крему. Ще один варіант оформлення торту «Червоний оксамит» – консервовані вишні або інші ягоди на ваш смак. Прикрашати готовий десерт також можна карамеллю або цукровим листом червоного кольору. Зробити гламурний цукровий лист досить просто. У 250 мл води додайте 7 грам агар-агар і поставте на слабкий вогонь. Коли суміш завирує, зніміть ємність з плити, додайте всередину 400 грам цукру і знову поставте на вогонь. Помішуйте до повного розчинення цукру, влийте потрібну кількість барвника і проваріть ще 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Акуратно вилийте отриману суміш на силіконовий килимок через сито, формуючи лист потрібних розмірів. Трохи розрівняйте суміш шпателем або лопаткою і рівномірно засипте цукром з барвником. Коли суміш злегка застигне, струсіть зайвий цукор і підкоректуйте розмір і форму листа ножем для піци. Оберніть цукрово-мармеладний лист навколо торта.

Для просочення класичного торту «Червоний оксамит» досить декількох годин в холодильнику. Але якщо ви залишите десерт на ніч, це піде тільки на користь його смаку.

Зображення взяті з джерела: unsplash.com

Вам сподобалася стаття?

0