ru
ua
ru
ua

Паска в хлібопічці: ТОП-3 популярних рецепта

Приготувати своїми руками паску приємно, але клопітно. Весь процес приготування складається з декількох етапів (приготування опари, замішування і розстоювання тіста, випікання, виготовлення глазурі та прикрашання), тому потребує багато часу. Максимально спростити та прискорити випікання пасок можна з використанням хлібопічки. З її допомогою кількість етапів приготування зведеться до мінімуму. Умовно кажучи, від вас буде потрібно тільки замісити тісто та потім прикрасити спечену паску.

Приготувати пасхальну страву можна за власним рецептом, а можна скористатися рекомендаціями виробників. Спеціально для вас ми підібрали рецепти приготування пасок у хлібопічці від відомих світових брендів.

Випікаємо паску в хлібопічці Gorenje

Інгредієнти

Паска великодня 750 г/ 1000 г/ 1400 г

  • Пшеничне борошно 330 г/ 500 г/ 750 г
  • Молоко 65 мл/ 100 мл/ 150 мл
  • Вершки 25-30% 65 мл/ 100 мл/ 150 мл
  • Масло 33 г/ 50 г/ 75 г
  • Яйце 2 шт./ 3 шт./ 4 шт.
  • Цукор 73 г/ 110 г/ 165 г
  • Сіль 1 мірна ч.л. / 1,5 мірної ч.л. / 2 мірні ч.л. з гіркою
  • Курага 25 г/ 40 г/ 60 г
  • Ізюм 25 г/ 40 г/ 60 г
  • Цукати 25 г/ 40 г/ 60 г
  • Дріжджі 1 мірна ч.л. / 1,5 мірної ч.л. / 2 мірні ч.л.

Спосіб приготування

  1. В окремому посуді змішати тепле молоко, масло, цукор, сіль.
  2. Готову суміш перелити у відерце хлібопічки. Додати злегка підігріті вершки, збиті яйця і просіяне борошно.
  3. Зробити заглиблення в борошні та всипати дріжджі.
  4. Після першого замішування додати попередньо запарені шматочки кураги, родзинки та цукати.
  5. Випікати в режимі Sweet, колір скоринки – Medium або Dark.

Рецепт паски в хлібопічці

Випікаємо паску в хлібопічці Moulinex

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне, вищого ґатунку: 500 г (2 1/2 мірної склянки)
  • Тепла вода: 200 мл
  • Швидкодійні сухі дріжджі: 11 г
  • Сіль: 1 ч.л.
  • Цукор: 75 г – 1/4 мірної склянки
  • Масло: 100 г
  • Яйце-столове: 100 г
  • Родзинки: 175 г
  • Кориця: 1/2 ч.л.
  • Кардамон: 1/2 ч.л.
  • Пудра цукрова на посипання: 1 ч.л.

Спосіб приготування

  1. Викласти інгредієнти в контейнер із дотриманням такої послідовності: тепла вода, сіль, цукор, масло, яйце, родзинки, кориця, кардамон, цукрова пудра.
  2. Потім додати борошно та дріжджі.
  3. Поставте контейнер у хлібопічку. Виберіть програму 13, вагу хліба й бажаний колір скоринки.
  4. Натисніть на кнопку «Старт».
  5. Наприкінці програми вимкніть хлібопічку, витягніть контейнер і викладіть хліб.

Рецепт великодньої паски в хлібопічці

Випікаємо паску в хлібопічці Panasonic

Інгредієнти

  • Дріжджі сухі: 7 г
  • Борошно пшеничне: 450 г
  • Сіль: 6 г
  • Цукровий пісок: 50 г
  • Цукор ванільний: 1 пакетик
  • Яйця курячі: 4 шт.
  • Масло: 100 г
  • Сік лимона: 50 мл
  • Суміш мелених горіхів, цукатів та родзинок*: повний диспенсер (150 г)

Для прикрашання:

  • Шоколад темний: 50 г
  • Шоколад білий: 200 г
  • Посипки кондитерські: 2 ст.л.

Спосіб приготування

  1. Завантажити в каструлю хлібопічки всі інгредієнти (крім дріжджів) у суворо зазначеній послідовності.
  2. Покласти дріжджі в спеціальний диспенсер для дріжджів.
  3. Інгредієнти, помічені значком*, покласти в спеціальний диспенсер для добавок.
  4. Встановити лопатку для замішування житнього тіста.
  5. Вибрати режим ОСНОВНИЙ ІЗ РОЗИНКАМИ, вибрати також колір скоринки, розмір L і натиснути кнопку СТАРТ.
  6. Готовий хліб викласти на решітку та накрити лляним рушником.
  7. Розтопити шоколад у мікрохвильовому режимі.
  8. Повністю остиглий хліб декорують розтопленим шоколадом і прикрасьте кондитерськими посипаннями.

Вам сподобалася стаття?

0
Популярне
Що таке конвекція в духовці та як вона працює
Як правильно голитися електробритвою
Windows 10 – яку версiю вибрати
Рептилії: кого можна завести вдома