ru
ua
ru
ua

Що приготувати на Новий рік Бика 2021: ТОП-6 рецептів

Зовсім скоро Новий рік – що ж приготувати на стіл, якщо у 2021 році господарює Білий Металевий Бик? Метал означає надійність, стійкість. Бик – консервативний символ ґрунтовності й основ, не любить хвастощів і штучності. Посилено працює і не терпить легковажності, тож над новорічним столом теж доведеться потрудитися, щоб задобрити головного трудягу.

Тому не піддавайтеся спокусі приготувати на стіл що-небудь на швидку руку після робочого дня, навіть не дивіться в бік напівфабрикатів або заморожених страв. Але й вигадливі багатокомпонентні екзотичні страви не притягнуть його увагу. Йому подобаються яскраві овочі, фрукти, зелень, гриби, молочка. Зустрічайте Новий рік у сімейному колі, зберіть дійсно близьких людей, а щоб було смачно і ситно – дізнайтесь, які страви можна приготувати на Новий рік.

Вам може бути цікаво

У чому зустрічати Новий рік 2021

Що можна готувати на Новий рік Бика 2021

Для Бика звичним є екологічний стіл, рослинний декор: снопи сіна і зелені. Підійде птах, бобові та крупи, риба, сири, соуси, молочні десерти. У кольорах повинні переважати світлі відтінки: бежевий, зелений, солом’яний, кремовий і білий. Природні яскраві фарби добре доповнять презентацію на тарілці, але варто уникати яскраво-червоних прикрас.

Сервірування столу на Новий рік

Овочеві та фруктові салати, нарізки – основна частина меню. На гарнір чудово підійде крупа в будь-якому вигляді: варена, тушкована, запечена. Беріть звичні рис, гречку, нут, перловку або спробуйте щось нове: кіноа, кус-кус, булгур.

Для гарячої подачі використовуйте качку, гуску, індичку або курку. Також підійдуть свинина, кролик або баранина.

Із зелені: кріп, петрушка, базилік, рукола, салатний лист, стебла селери, черемша, коріандр, м’ята, розмарин, шавлія.

Вам може бути цікаво

Холодець зі свинячих ніжок

Святкове новорічне меню

Основу для новорічного столу приготуйте із салатів, холодних і гарячих закусок. Натиск варто робити на екологічних продуктах і стравах. Почніть частування із сирних і м’ясних нарізок, прикрасьте їх томатами, огірками і волоськими горіхами. Спробуйте різні види і форми нарізок, запропонуйте до столу на дерев’яній дошці.

М'ясна і сирна нарізки на дошці

Рулет із шинкою

Вам знадобиться 30 хвилин на 5 порцій. Рулетик виходить щільний, не мокрий, і якщо постоїть у холодильнику години дві – буде простіше його порізати, так що цілком можна приготувати і залишити на ніч, щоб основа просочилася заправкою.

Рулет із шинкою

Інгредієнти

  • 3 листи лаваша;
  • 200 г шинки;
  • 2 курячих яйця;
  • 50 г кропу;
  • 150 г твердого сиру;
  • 170 г вершкового сиру;
  • томат;
  • цибулина;
  • середня морквина;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 2 ст. л. рослинного масла.

Спосіб приготування:

  1. Цибулину очистіть і наріжте невеликими шматочками, а моркву натріть на великій терці. Розігрійте пательню і притоміть на рослинному маслі до розм’якшення.
  2. Остудіть і викладіть суміш на паперові рушники, вони вберуть зайвий жир.
  3. Закип’ятіть воду, покладіть яйця і варіть не більше ніж 10 хвилин. Дайте охолонути під краном, тоді і шкаралупа легше відокремиться.
  4. Зручно загортати рулет на силіконовому килимку. Розстеліть на нього харчову плівку, потім перший лист лаваша. Намажте половину вершкового сиру за допомогою силіконової лопатки. Посипте шинкою, нарізаною соломкою, рубаним кропом, частиною моркви з цибулею.
  5. Накрийте зверху другим лавашем, змастіть майонезом. Посипте натертими на терці яйцями, кружальцями томата, соломками шинки.
  6. Покладіть третій лист, помажте вершковою сирною масою. Твердий сир натріть на великій тертці, висипте зверху. Також додайте цибулю з морквою, кріп.
  7. Заверніть рулетом, запакуйте у плівку і поставте охолоджуватися на кілька годин, щоб складові просочилися одне одним.
  8. Нарізайте перед подачею, щоб зрізи НЕ обвітрювалися. Поріжте навскіс завтовшки більше 2 см – начинка не буде випадати.

Сирні кульки

Сирні кульки

Інгредієнти

Спосіб приготування:

  1. За допомогою блендера подрібніть горішки до дрібної крихти, висипте в миску.
  2. Покладіть в чашу подрібнювача фету, сир і базилік і змішайте все до однорідної маси.
  3. Вмочуючи руки у воду, сформуйте кульки однакового розміру. Обваляйте кульку з усіх боків у горіхах.
  4. Далі треба нанизати заготовки на дерев’яні палички і викладіть паличками вгору. Приберіть у холодильник на 30 хвилин.

Вам може бути цікаво

Як вибрати блендер

Білі гриби із солодким перцем і крутонами

Білі гриби із солодким перцем і крутонами

Інгредієнти

  • 400 г білих грибів (свіжих або заморожених);
  • дві скибочки білого хліба;
  • 3 ст. л. вершкового масла;
  • 50 г кореня імбиру;
  • три зубчики часнику;
  • стручок червоного перцю;
  • 200 мл томатного соку;
  • чотири м’ясистих болгарських перцю;
  • пажитник;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Заморожені гриби дістаньте з морозилки і залиште розморожувати в холодильнику на ніч, сік не зливайте – у ньому і тушкуйте. Свіжі обмийте і відразу викладіть на сковороду зі столовою ложкою олії. Коли соус майже повністю википить – додайте сіль і насіння пажитника.
  2. Візьміть різнокольорові перчинки: зелену, жовту, білу і червону. Очистіть від серцевини і поріжте великими смужками. Обсмажте на столовій ложці олії до готовності і подавайте як гарнір.
  3. Приготуйте соус: часник пропустіть через чеснокодавку, корінь імбиру дрібно натріть і відправте в сотейник з підігрітим маслом. Доповніть стручком червоного перцю. Прожарте 2 хвилини і влийте томатний сік.
  4. З хліба зробіть французький крутон – більш смачна і насичена версія звичайного хліба. Надайте потрібну форму, включіть її на 180 градусів. Змішайте трохи оливкового масла з сіллю, меленим перцем, вичавленим часником і пряними травами. Помажте хлібець з обох сторін і поставте випікатися на 10-15 хвилин, стежте до зміни кольору.
  5. Перець подається теплим у порціонному посуді: з грибами, политий червоним соусом і крутонами.

Вам може бути цікаво

Як вибрати вбудовану духову шафу

Фарширований гусак із сухофруктами

Фарширований гусак із сухофруктами

Інгредієнти

Рецепт розрахований на тушку вагою три кілограми.

  • 3 ст. л. меду;
  • 1 ч. л. приправи для курки;
  • 3 зубчики часнику;
  • по 1,5 ч. л. солі і перцю;
  • 3 ч. л. гірчиці;
  • 2 апельсини;
  • 4 кислі яблуки;
  • 100 г кураги;
  • 100 г чорносливу.

Спосіб приготування:

  1. Свійську птицю краще витримати в розсолі ніч, пропорції: 25 г солі на літр води. Зберігайте у прохолодному місці. З тушки зріжте крайню фалангу крил, на гузку – залози та внутрішній жир.
  2. Для маринаду з’єднайте всі сипучі компоненти з медом, розітріть часник із сіллю і пропустіть через прес. Зніміть помаранчеву цедру з двох апельсинів, не зачіпаючи білу гірку частинку шкірки. Гарненько перемішайте.
  3. Підготуйте фрукти: з апельсинів зніміть шкірку, в яблук вийміть серединку і розділіть на чотири частини, сухофрукти залиште цілими.
  4. Рясно натріть гусака маринадом зсередини і нафаршируйте фруктами. Отвір зашийте нитками або скріпіть зубочистками. Розріз на шиї також змастіть маринадом, доповніть залишками фруктового асорті і також скріпіть.
  5. Готуйте в глибокому протвіні, застеліть його трьома шарами фольги. Покладіть гусака і зверху змастіть залишками маринаду, щільно загорніть у фольгу і залиште просочитися на 2-4 години в холодному місці.
  6. Запікайте м’ясо при температурі 140 градусів близько трьох годин (1 година на 1 кг ваги). За 1,5 години відкрийте духовку, розмотайте упаковку і полийте тушку жиром, який стік на протвінь. Повторюйте кожні 25 хвилин до готовності.
  7. Ближче до кінця запікання розгорніть гусака і прикрийте тільки крила, щоб вони не підгоріли, а скоринка підрум’янилася. Перевірте ступінь готовності ножем або зубочисткою: якщо після проколу виділяється червоний сік – потрібно ще допікати.

Булгур по-турецьки

Булгур по-турецьки

Інгредієнти

  • 60 г булгуру;
  • 300 мл бульйону;
  • 30 г рослинної олії;
  • 30 г вершкового масла;
  • 200 г болгарського перцю;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • два томати;
  • одна цибулина;
  • сіль, перець, трави, сухий часник і суха паприка.

Спосіб приготування:

  1. Готують крупу в казані або каструлі з багатошаровим дном. На дно відправте вершкове масло і трохи рослинного.
  2. Висипте крупно порізану цибулю, рубаний соломкою червоний і зелений перець, томатну пасту. Обсмажуйте 5 хвилин, поки овочі матимуть красивий колір.
  3. Сам булгур потрібно трохи обсмажити, близько 10 хвилин, щоб він ввібрав колір.
  4. Томати наріжте кубиками і введіть у ємність для додання кислинки.
  5. Залийте бульйоном так, щоб він покрив крупу.

Пана-кота з ягодами

Пана-кота з ягодами

Інгредієнти

  • 250 г вершків 33%;
  • 250 г грецького йогурту густого;
  • 160 г цукру;
  • 16 г агар-агар у порошку;
  • 300 г замороженої полуниці або малини;
  • 0,5 лимона;
  • пакетик ванілі.

Спосіб приготування:

  1. Замість звичайного желатину в рецепті використовуйте агар-агар із водоростей. Замочіть в 100 мл теплої води, щоб він набряк. Розділіть навпіл: для суфле і для ягідного желе.
  2. У сотейник налийте вершки, висипте ванілін, половину цукру. Увімкніть плиту і, помішуючи за допомогою віночка, підігрійте до кипіння. Вимикайте, як тільки побачите перші бульбашки кипіння.
  3. Додайте одну частину згущувача, розмішайте, щоб усі крупинки розійшлися.
  4. Додайте туди ж йогурт і збийте до однорідності занурювальним блендером на середніх обертах.
  5. Красиво застигне пана-кота, якщо фруктовниці або прозорі склянки укласти для застигання на бік. Для цього силіконову форму для випікання накрийте паперовою серветкою в місці виїмки і прикладіть боком стакан, регулюючи кут його нахилу. Сильний кут не робіть, інакше не зможете наповнити форму до верху.
  6. Розлийте на 2/3 молочну начинку, нахиляючи ємність і відправте в холодильник, щоб основа схопилася.
  7. Заморожені ягоди покладіть у миску, всипте цукор, що залишився, цедру і сік половини лимона. Підігрійте на середньому вогні, щоб вміст розтопилося і вимкніть відразу після закипання.
  8. Збийте блендером до стану пюре. У ще гарячу масу введіть другу частину згущувача і ще раз пройдіться блендером.
  9. Остудіть до кімнатної температури.
  10. Коли нижній вершковий шар вже схопиться – можна вливати ягідну масу. Злегка поправте позицію стаканчиків, щоб помістилося більше начинки. Остудіть протягом 5-6 годин.
  11. Прикрасьте листком свіжої м’яти і їжте прямо зі стаканчика.

Що не можна готувати на Новий рік Бика 2021

Символ року не буде прихильний до тих, хто використовує:

  1. Тваринний желатин у холодець, заливні і желе. Краще замінити на рослинні згущувачі.
  2. М’ясо телятини і яловичини.
  3. Напівфабрикати. У природному середовищі харчується тільки натуральними продуктами.

Також тотемний звір не переносить сп’янілих людей, уникайте міцного алкоголю в новорічну ніч.

Зображення взяті з джерел: pixabay.com, unsplash.com.

Вам сподобалася стаття?

0