ru
ua

Що робити, коли нудно вдома: 30+ ідей для однієї людини та компанії

У цій статті ми розповімо, що робити, якщо нудно вдома, а також підкинемо кілька десятків ідей веселого проведення часу на будь-який смак. Скористайтеся нашими порадами на довгих канікулах, карантинному обмеженні або на наступних вихідних.

Чим зайнятися, коли сумуєш один вдома

Залишившись вдома на самоті, ви можете пройтися за класикою: подивитися фільм або серіал, знищити весь запас морозива і «вуглеводів», пограти в комп’ютерну гру і нарешті виспатися за всі попередні роки. Але що як все це ви вже зробили, і вам все одно нудно? Пропонуємо кілька цікавих ідей, чим можна зайнятися вдома, коли нудно.

Влаштуйте день СПА

Наберіть ванну з піною, візьміть улюблену книгу або Айпад з фільмом і влаштуйте собі вечір розслаблення. Можете нанести маску, зробити манікюр і педикюр, скористатися скрабом для тіла, до якого постійно не доходять руки. Ще древні філософи стверджували, що очищаючи тіло, ми очищаємо розум, тому після такого СПА-дня ви точно знайдете відповіді на всі свої питання.

Спа день вдома

Намалюйте картину

Якщо ви давно мріяли проявити творчий потенціал, пропонуємо намалювати картину. У нашому каталозі ви знайдете як чисті полотна, так і картини за номерами з промальованим зображенням і необхідною палітрою фарб: все, що вам потрібно – зафарбувати заготовку. Готовий шедевр ви зможете залишити собі або подарувати близькій людині. Уявіть, як ви здивуєте таким подарунком, зробленим своїми руками.

Прокачайте свої знання

Хочете кар’єрного росту на роботі? А може мрієте відкрити власну справу? Чому б не витратити час вдома з користю, наприклад, вивчити бізнес літературу.

  • дізнайтеся про принципи мільйонерів;
  • вивчіть біографії історичних особистостей;
  • почитайте матеріали зі своєї професії;
  • дізнайтесь нову інформацію.

Вкладаючи час і ресурси у власний розвиток, ви стаєте цікавим співрозмовником і цінним кадром.

Заняття спортом вдома

Займіться спортом

Погодьтеся, коли сидиш один і не знаєш, що робити, навіть якщо дуже нудно вдома, найменше хочеться займатися спортом. Але не поспішайте відкладати цю ідею. Зовсім не обов’язково качати прес, стояти у планці і виконувати монотонні вправи. Почніть із чогось простого, наприклад, медитації, йоги або пілатесу. Подобаються східні танці? Відмінно! Включайте майстер-класи на ютюбі і танцюйте собі на втіху. Завжди мріяли сісти на шпагат? Знайдіть тренера і займайтеся онлайн. У наш час вас можуть зупиняти тільки власні страхи, тому не піддавайтеся їм.

Зателефонуйте друзям і родичам

Скоріш за все, ваші друзі або родичі сидять вдома і також нудьгують. Влаштуйте онлайн-конференцію в Zoom або зателефонуйте в будь-якому зручному месенджері, поговоріть, приготуйте щось смачне, пограйте у крокодила – навіть півгодини спілкування зарядять вас енергією на цілий день і допоможуть забути про нудьгу.

Як розважитися з компанією друзів

Прихід гостей завжди дуже хвилює: хочеться показати себе гарним господарем і запропонувати цікаві розваги. Якщо питання, що можна зробити вдома, коли нудно, не дає вам спокою, ми розповімо про 10 найцікавіших ігор, які підійдуть для гостей будь-якого віку, статі та статусу.

Розваги для друзів вдома

«Вгадай, хто я?»

Класична гра, в якій суперники загадують один одному відомих особистостей і пишуть їхні імена на картках. Після цього картки кріпляться до лоба так, щоб всі бачили ім’я персони. Гравець повинен за допомогою навідних запитань вгадати, хто ж він.

“Правда або дія”

Ще одна класична гра вдома, коли нудно. Гравцеві потрібно відповісти на незручне запитання або виконати бажання суперника. Перед кожним туром гравець заздалегідь вибирає, що він готовий зробити: сказати правду або виконати дію.

«Крокодил»

Один учасник загадує слово, а другий показує його іншим гравцям. Хто перший вгадає слово – отримує бал. Якщо людей багато, можна розбитися на команди. Для ігор удвох є додатки на телефоні, де рандомно показуються слова, які одному гравцеві потрібно показати, а другому вгадати.

«За губами»

Одна людина одягає навушники з гучною музикою, а другий говорить слово. Завдання – вгадати якомога більше слів за певний проміжок часу. Гра дуже смішна, і підходить як для великих компаній, так і для пари.

«Музичний капелюх»

Напишіть багато різних слів на окремих аркушах і складіть їх у капелюх. Кожен гравець дістає по одному листочку і повинен згадати пісню, в якій трапляється слово, яке йому дісталося.

Настільні ігри для дорослих

Настільні ігри

Не знаєте, чим зайнятися, коли нудно вдома? «Мафія», «Джанга», «Монополія», «Манчкін», «Джуманджі» – у нашому каталозі ви знайдете більше 2000 настільних ігор для людей будь-якого віку. Ходилки і фентезі, карткові та інтелектуальні, рольові та стратегічні – кожен знайде гру до душі.

«Весела розповідь»

Кожен гравець отримує листок і ручку. Ведучий задає перше питання «Хто?» Всі повинні написати персонажа, якого вибрали для своєї розповіді. Написали і згинаємо лист всередину так, щоб перший рядок не було видно, після передаємо сусідові справа. Після кожного питання повторюємо дії: пишемо – згинаємо – передаємо. Питання можуть бути найрізноманітніші, гра триває поки не набридне ведучому. У кінці розгортаємо листочки і читаємо розповіді, які вийшли.

«Ланцюжок»

Перший гравець починає з того, що придумує перше слово (іменник) і каже, наприклад: «Я – співак». Другий повинен повторити початок фрази і додати своє слово: «Я – співак, молодець». Третій повторює фразу і додає своє слово: «Я – співак, молодець, холодець» і т.д. Коли кількість слів перевалить за 20, вечір перестане бути нудним.

«Я бачу»

Один гравець вибирає предмет, який є в кімнаті, а решта гравців за допомогою навідних запитань повинні вгадати, який предмет він загадав. Відповідати на питання можна тільки «так» або «ні».

«Твістер»

Твістер – гра, яка зближує, у всіх сенсах цього слова. Ведучий крутить стрілку і каже гравцям на коло якого кольору поставити спочатку праву, потім ліву ногу, а також праву і ліву руку. Виграє той, хто зможе встояти і не впасти.

Домашні ігри та заняття для дітей

Зайняти дитину – завдання із зірочкою для всіх батьків. Коли всі пазли вже зібрані, розмальовки розфарбовані, кінетичний пісок розкиданий по квартирі, а пластилін зліплений в один величезний куля у батьків виникає питання: «Що робити, коли нудно вдома дітям?». Без паніки! ТОП-5 занять для вашого малюка – далі в статті.

Ігри для дітей вдома

3D творчість

3D ручки підірвали ринок дитячих товарів у свій час і продовжують бентежити розуми хлопчиків та дівчаток по всьому світові. Це не дивно, адже з їхньою допомогою можна малювати у просторі і фантазувати без обмежень. Все необхідне ви знайдете в нашому каталозі у розділі Творчість в 3D.

Тематичні набори для ліплення

Грати з пластиліном весело, але створювати власне морозиво, цукерки, бургери або суші ще цікавіше. У спеціальних ігрових наборах для ліплення малюк знайде запас глини, піску або пластиліну, формочки і допоміжні інструменти. Грай та фантазуй!

Робимо прикраси

Це заняття точно оцінять усі дівчатка. За допомогою наборів можна створювати браслети, сережки, кільця і ​​навіть корону принцеси. Можна скористатися інструкцією або розробити власний дизайн – справжній політ фантазії.

Іграшка своїми руками

Робимо іграшку

Це заняття сподобається і дівчаткам, і хлопчикам. За допомогою наборів для створення іграшок, можна самостійно зробити собі плюшевого друга: єдинорога, поні, кошеня, ламу, сову, пінгвіна або ляльку – вибір необмежений. Хочете незвично привітати бабусь або друзів зі святом? Чому б не зробити їм магніти, які малюк розмалює самостійно. У наборі для творчості ви знайдете все необхідне: гіпсові заготовки, фарби і магніти.

Випалюємо по дереву

Відмінна активність для татусів і синів. Чоловіче спілкування дуже важливе для хлопчиків, а під час гри/навчання випалюванню по дереву всім учасникам процесу буде цікаво і корисно навчитися новим навичкам. У наборі вже є паяльник, насадки, заготовки з фанери, інструкція і пенал для зберігання інструментів.

Як бачите, вдома можна весело і цікаво провести час не тільки з друзями і дітьми, а й самому. Але навіть якщо після всіх цих порад вам як і раніше нудно, долає апатія і прокрастинація – це привід переглянути харчування, відмовитися від шкідливих звичок і взяти за правило гуляти на свіжому повітрі не менше 30-40 хвилин на день.

Знайомтеся з новими людьми, зустрічайтеся з друзями, дивіться хороші фільми, читайте книги, згадайте про хобі, почніть вчити іноземну мову і тоді питання на кшталт що можна робити вдома, коли нудно, у вас не виникатимуть.

Зображення взяте з відкритих джерел: pixabay.com