ru
ua

«Солодке чи гидке?»: 13 найкращих ідей для дитячих костюмів на Хеловін

Останнім часом багато хто встиг звикнути й полюбити страхітливе свято Хеловін. Цей день особливо подобається дітям, яким так хочеться налякати дорослих, що нічого не підозрюють! І хоча день 31 жовтня не відзначений червоним у календарі, ніщо не завадить влаштувати справжнє свято із загадковими атрибутами, солодощами та оригінальними костюмами-страшилками. Поготів, що створити костюм на Хєллоуін для дітей власними руками не становитиме особливих труднощів. 

Пропонуємо вашій увазі рейтинг найбільш страхітливих персонажів для дівчаток і хлопчиків різних вікових груп.

Великий вибір дитячих карнавальних костюмів на Хеловін на ROZETKA

Відьма Роза

Відьма Роза

Ваша маленька принцеса навіть на Хеловін мріє про пишну сукню і не хоче надягати накладний ніс? Золота середина між цими варіантами — Відьма Роза, та сама, яка перетворила принца на справжнього монстра з усіма улюбленої казки «Красуня й Чудовисько».

Краса цього варіанту в тому, що костюм можна підібрати з повсякденного гардероба — головне, гармонійно поєднувати червоний, зелений і чорний кольори. Для цього костюма підійдуть червона сукня, чорні або червоні туфельки, чорна спідниця з червоним ажурним гольфом або блузою. Чим більше яскраво-червоних рюшів, тим святковіший буде образ. Обов’язково доповніть костюм милими шпильками, схожими на троянди, приколіть кілька трояндочок на сам костюм і, звичайно ж, дайте юній відьмочці штучну червону троянду.

Кажан

Кажан

У хеловінський вечір костюм Бетмена залишиться припадати пилом у шафі — сьогодні торжествують темні сили! Щоб створити образ кажана, достатньо одягнути дитину в темний одяг, а також придбати обруч із вушками або створити його самостійно, використавши фетр, термоклей і обідок.

Для крил знадобиться двометровий відріз чорної тканини, середину якої потрібно буде пришити в зоні спини. Симетрично підріжте низ, повторюючи форму крил, а кінчики закріпіть на колечка на руках або за допомогою тканинних петельок на середній палець. Також можна вирізати найпростішу маску на очі (з фетру або м’якої тканини) і закріпити її на потилиці не надто тугою гумкою.

Скелет

Скелет

Оригінальний костюм скелета теж досить простий у виготовленні, але зажадає від вас часу й зусиль. Візьміть чорний дитячий обтислий костюм, роздрукуйте на принтері зображення кісток або створіть шаблони самостійно на білих альбомних аркушах. Потім, використавши шаблони, виріжте кістки з міцного білого поліетиленового пакета й нашийте частими великими стібками на водолазку і штани. Цей варіант дасть змогу вам у будь-який момент відпороти зайве і використовувати речі не тільки під час свята.

Вибрати костюм на Хеловін для хлопчика на ROZETKA

Граф Дракула

Граф Дракула

Хтось скаже, що цей костюм майже нічим не відрізняється від костюма кажана, але це не так! Костюм графа Дракули вимагає більш вираженого стилю й шику. Чорні туфлі, класичні чорні штани зі стрілками, випрасувана біла сорочка, жилетка, метелик, плащ із комірцем-стійкою і червоною підкладкою — ось, мабуть, і всі головні речі в гардеробі іменитого вампіра. Зачешіть дитині волосся назад і щедро пригладьте гелем для волосся. На довершення образу можна надати шкірі блідого вигляду за допомогою світлої пудри, намалювати помадою біля куточків губ невеликі патьоки крові та вставити білосніжні ікла.

Едвард Руки-ножиці

Едвард руки-ножиці

Раніше діти боялися Джека-різника. Часи змінюються, і тепер багатьом більше до вподоби добрий, але не менш небезпечний Едвард Руки-ножиці. Для цього незвичайного костюма вам доведеться позичити в знайомих чорні ремені й пояси, якими потрібно буде густо оперезати всі деталі чорного одягу. Також дитині знадобляться грубі черевики й багато пар ножиць — звичайно ж, не справжніх, а вирізаних зі щільного картону, обклеєного фольгою. Наприклад, ви можете використовувати виворітний бік пакетів від соків. Головне — акуратно й надійно закріпити «ножиці» на дитячих руках.

Мумія

Мумія

Одягніть на дитину білий гольф, світлі штани або колготи, білі кеди або чешки. Попередньо придбайте кілька рулонів бинтів, запасіться терпінням, білою ниткою з голкою і розпочинайте. Почніть не дуже щільно обмотувати дитину бинтами, періодично з максимальною обережністю прихоплюючи деякі смужки ниткою. Врахуйте, що не варто обмотувати одним бинтом кофту і штани. Не забудьте замотати голову, залишивши лише невеликий отвір для очей, рота й носа. Пальці обмотайте окремо, не затягуючи. Після того, як дитина буде повністю в образі, пройдіться по бинтах фарбами, залишаючи подекуди червоні патьоки, пожовклі, сіруваті й коричневі плями.

Чорна кішка

Чорна кішка

Улюблений образ дівчаток-підлітків. Він дуже страшний, граційний і милий. Використовуйте обруч із вушками або зробіть його самостійно. Одягніть дитину в обтислі чорні лосини й кофту, зі щільної чорної тканини виріжте хвіст і закріпіть його на штанах ззаду. Можна також оздобити одяг шматочками пухнастого хутра в зоні манжет і шиї. За допомогою підводки для очей намалюйте стрілки, виділіть носик і вусики.

Привид

Привид

Для того щоб самостійно зшити костюм привида, візьміть довге біле простирадло й посередині виріжте отвір для голови. Нерівно обріжте зайву тканину, щоб дитині було зручно ходити, не наступаючи на краї. Зробіть їх рваними. Можна зробити кілька латок із будь-якої іншої тканини, а також намалювати або ж вирізати з чорного полотна очі й рот, пришивши їх потім на необхідні місця.

Чортеня

Чортеня

Якщо ви маєте обруч із червоними ріжками, що світяться — саме час його розшукати, адже це головний атрибут одного з героїв Хеловіна! Образ чортеняти — один із найбільш легких і універсальних. Навіть у звичайних рваних джинсах і чорній футболці можна зійти за чортеня-пустуна. Що стосується образу для дівчинки, то не поспішайте викидати доччині старі лосини або колготи! Зробіть ще кілька дірок, додайте пишну сатинову спідницю й кеди, і відправляйте її на святкування Хеловіна.

Світильник Джека

Світильник Джека

Це, напевно, найактуальніший костюм на тематичній вечірці. Вам знадобляться сатинова помаранчева або зелена спідниця і яскраво-помаранчева футболка. Намалюйте спеціальним маркером на тканині страшну мордочку гарбузика — і костюм готовий!

Капітан Гак

Капітан Гак

Водолазка, бандана, іграшковий пістолет і пов’язка на око — такий вигляд має звичайний костюм пірата. На Хеловін цей образ можна вдосконалити! Візьміть водолазку з довгими рукавами і в одному з них сховайте гачок від плічок. Під час фотосесії дитина може просто тримати його в руці, захованій під одягом.

Аліса в Країні чудес

Аліса в Країні чудес

Таємничий образ дівчинки, яка потрапила в загадкову країну, буде привертати увагу гостей. Зав’яжіть біленький фартух поверх пишної блакитної сукні, виріжте з чорної й червоної тканини фігури мастей карт і прикріпіть на костюм. Смугасті колготки й чорні туфельки завершать образ.

Чаклунка

Чаклунка

Головні атрибути чаклунки — капелюх і мітла. Капелюх можна зробити зі звичайного фетру за допомогою клею, прикріпивши конус на широке чорне кільце. Такий капелюх триматиметься на голові за допомогою гумки. Чорні спідниці й сукні можна відшукати в шафі або зшити балахон із темної тканини. Також підійде універсальна для багатьох костюмів чорна накидка. І наостанок не забудьте вручити юній чаклунці справжню мітлу!

Вибрати капелюх чаклунки на ROZETKA

Додаткові атрибути

Тематичний образ завжди гарний, коли детально опрацьований, тому не варто нехтувати деякими дрібницями, які можуть зіграти важливу роль.

Аквагрим

Спеціальний грим можна придбати або зробити самостійно. З його допомогою легко промальовувати невеликі шрами, зробити шкіру блідою, намалювати на щоці павучка з павутинкою, намалювати котячу мордочку.

Тільки перед цим не забудьте перевірити термін придатності й випробувати фарбу на своїй шкірі. Після того, як вона вдало пройде цей тест, випробуйте її на тильному боці зап’ястя дитини. І якщо жодних алергічних реакцій не виникло, сміливо наносьте її на обличчя.

Вибрати дитячі хеловінські бандани, корони й обідки на ROZETKA

Світильник Джека

Якщо хочете поласувати солоденьким або пригостити гостей на вечірці, зробіть своїй дитині невеликий гарбузовий світильник Джека. Виріжте на гарбузі мордочку і прикріпіть до нього ручки-стрічки. З таким кошиком дитині точно не відмовлять у солодкому частуванні!