ru
ua
ru
ua

Як вибрати електром’ясорубку

Електром’ясорубка є незамінною помічницею господині на кухні. Вона істотно скорочує час перероблювання м’яса, а також може використовуватися й для деяких інших завдань. Кожна модель має певні технічні параметри, від яких залежать і можливості пристрою, і ціна.

Потужність і продуктивність

Електром’ясорубка має два показники потужності – номінальну й максимальну. Номінальна потужність – це потужність за нормального режиму роботи, коли ви перемелюєте м’ясо, нарізане невеликими шматочками. Максимальна – потужність у разі перевантажень, коли випадково попалася кістка або жили намоталися на ніж, а ми й далі підкладаємо м’ясо до шнека (спіралеподібна деталь м’ясорубки). У режимі максимальної потужності м’ясорубка не має працювати тривалий час.

Іншою важливою характеристикою електром’ясорубки є її продуктивність – скільки кілограмів м’яса пристрій здатний переробити за одну хвилину.

Потужними вважаються м’ясорубки максимальною потужністю від 1500 Вт. Продуктивність їх становить від двох кілограмів м’яса на хвилину. Є м’ясорубки, які здатні перемолоти до чотирьох кілограмів м’яса на хвилину. Вони мають потужність понад 2000 Вт, але, якщо ви не власник закладу громадського харчування, вам така серйозна техніка не знадобиться.

М’ясорубки середньої потужності мають у своєму арсеналі 800-1500 Вт. Вони можуть перемолоти до півтора кілограма м’яса на хвилину, зокрема й «проблемного».

Зазвичай, м’ясорубки такої потужності додатково обладнуються всілякими тертками, насадками для томатів і макаронів тощо.

М’ясорубки потужністю до 800 Вт можуть перемолоти не більш ніж кілограм м’яса на хвилину. З жилавим або мерзлим м’ясом можуть виникнути складності.

Варто звернути увагу на те, що ціна залежить від потужності – чим вища потужність, тим дорожча машинка. Потужні агрегати галасливіші проти їхніх малопотужних родичів.

електром'ясорубка побутова

Надійність і безпека

Щоб двигун електром’ясорубки під навантаженням не згорів, виробники використовують різні способи його захисту. Вони однаково ефективні, але кожен має свої особливості.

Механічний захист – шнек м’ясорубки з’єднується з редуктором через пластмасову втулку-запобіжник. У разі перевищення максимального навантаження забезпечується механічне блокування, а двигун залишається цілий і неушкоджений.

Електронний захист. До м’ясорубки ставлять спеціальний переривник ланцюга, який за застопореного шнека розмикає з’єднання з мотором. У такому разі потрібно вимкнути м’ясорубку, усунути причину перевантаження й знову ввімкнути.

Захист із теплоелементами. Коли двигун досягає максимально допустимої температури, теплоелементи автоматично його вимикають.

Додаткові показники

Три решітки, що входять до комплекту м’ясорубки, – це мінімум, без якого не обійтися. Дрібні, середні й великі отвори решіток дадуть нагоду варіювати консистенцію фаршу.

Добре, якщо ніж м’ясорубки буде двостороннім і самозагострювальним.

Металевий корпус надійніше пластикового, оскільки навантаження на м’ясорубку часом припадають великі.

Реверс – бажана додаткова функція, яка змушує гвинт і ніж крутитися у зворотний бік. Це дає змогу повернути назад неперемелений шматок або жили, не розбираючи пристрій.

Що ще може м’ясорубка

Наявність другого, пластикового шнека дає змогу готувати тісто й працювати з овочами.

Насадка для начинки сосисок і ковбас «кебе» дасть нагоду побалувати домашніх саморобними делікатесами.

Набір терок дасть нагоду подрібнювати овочі й спеції без особливих зусиль, шинкувати й нарізати салати.

Бувають насадки для тіста. З такими насадками можна приготувати домашню локшину, макарони, печиво різних форм.

металева електром'ясорубка

Вам може бути цікаво

Як вибрати хлібопічку

Дизайн і ергономіка

  1. Розкішніший вигляд мають м’ясорубки в металевому корпусі, але полірована поверхня вимагає ретельнішого догляду. Пластикові ж м’ясорубки досить протирати вологою губкою після кожного використання.
  2. Додатковим плюсом буде наявність у м’ясорубці шухлядки або відсіку для зберігання дрібних насадок або деталей.
  3. Зверніть увагу на висоту кріплення шнека. Нестандартно низьке або, навпаки, занадто високе кріплення, можливо, змусить вас придбати спеціальний контейнер для фаршу.
  4. Лоток для подавання м’яса – теж плюс. Добре, якщо він металевий – і мити простіше, і не трісне найневідповіднішого моменту.
  5. Щоб м’ясорубка під час роботи не ковзала столом, вона має бути обладнана гумовими ніжками.

Зображення взято з джерел: unsplash.com, pixabay.com

Вам сподобалася стаття?

0