ru
ua
ru
ua

Як вибрати хлібопічку

Якщо магазинний хліб вам не подобається, і хочеться балувати сім’ю власною випічкою, то допомогти в реалізації цього бажання може хлібопічка. Принцип її роботи досить простий. Потрібно завантажити необхідні інгредієнти, вибрати програму, і розумний прилад замісить тісто, зробить розстоювання та спече свіжий хліб.

Як і в будь-якій техніці, питання потужності приладу стоїть на першому місці. Саме від цього параметра залежить швидкість приготування хліба та кількість споживаної енергії. У стандартних хлібопічках діапазон потужності становить 450-800 Вт. Дорогі моделі з можливостями «міні-пекарні» можуть споживати до 1500 Вт, однак вони досить габаритні. Тому, під час вибору хлібопічки краще віддати перевагу моделям із середньою потужністю й розумними розмірами.

Об’єм (вага) випічки – теж істотний параметр. Виходити потрібно з потреб сім’ї. Так, сім’ї з одного-двох осіб буде досить хлібопічки, у якій максимальна вага готового хліба становить 700 г. Якщо ж шанувальників домашньої випічки більше, то треба придивитися до моделей із можливістю випікання півторакілограмових буханок. Втім, більшість сучасних хлібопічок виготовляє хліб максимальною вагою 0,9-1 кг. До речі, розмір готових буханок можна вибирати самостійно, він варіюється від мінімального (500 г) до максимального.

Сучасні моделі хлібопічок мають великий список програм. Основні режими – білий хліб, французький хліб, чорний, «бородинський», швидке випікання. Солодка випічка представлена кексами та пасками. А господині, які люблять домашні заготовки, неодмінно оцінять можливість приготування джему та йогурту.

Вам може бути цікаво

Як вибрати блендер

Функція приготування тіста – не що інше, як випікання хліба, перерване після замішування. Тісто можна готувати й для піци, і для пельменів. Якщо є бажання готувати й експериментувати, треба вибирати хлібопічки з великим набором функцій і режимів.

Керування в хлібопічках буває кнопковим і сенсорним. Практично кожна модель обладнана дисплеєм, який повідомляє про процеси, які відбуваються в хлібопічці. Світлові індикатори на панелі пристрою теж можуть містити інформацію про режим роботи хлібопічки. Окремо потрібно згадати про таймер, який дає змогу точно вибрати час готування й запрограмувати випікання до певного часу.

Хлібопічка PANASONIC SD-ZB2512KTS

Хлібопічка PANASONIC SD-ZB2512KTS

У деяких моделях на корпусі розміщене оглядове вікно для спостереження за випіканням. Однак деякі користувачі стверджують, що через це порушується температурний режим і страждає якість готового продукту.

Корпус хлібопічки буває пластиковим і металевим. Пластик – недорогий і легкий матеріал, що здешевлює вартість агрегату. А ось металевий прилад буде коштувати дорожче, але матиме солідніший вигляд. Форма корпусу хлібопічки не має принципового значення. Вибрати можна вертикальну, горизонтальну й овальну модель, з огляду на власні уподобання і ергономіку кухні.

Вам може бути цікаво

Як вибрати вбудовану духову шафу

Якісна форма для замішування та випікання, наприклад, антипригарна, лита та товстостінна, полегшить підготовку смачного хліба. Чашу можна вибрати на свій смак – круглу, овальну або «цеглинка». Іноді в комплекті постачається кілька формочок для хліба різної форми. У робочій чаші розміщена лопатка для змішування тіста. Якщо піч велика, то таких змішувачів може бути два.

Диспенсер – дуже зручна річ. Досить завантажити в нього інгредієнти – горіхи, родзинки, сухофрукти, – і в потрібний момент диспенсер додасть їх у тісто. Особливу увагу потрібно звернути на окремий відсік для сухих дріжджів, оскільки від їхньої якості залежить результат випікання. Моделі без диспенсера видають звуковий сигнал, повідомляють, що потрібно вручну засипати компоненти.

Вибір кольору скоринки – заманливо звучить. Фактично це регулювання інтенсивності випікання. У результаті виходить засмажений хліб, стандартний хліб або буханець із м’якою світлою скоринкою.

Вам може бути цікаво

Як вибрати тостер

Потрібно згадати про декілька додаткових функцій, які допоможуть схилитися на користь певної моделі. Так, хлібопічки з можливістю відкладеного старту знадобляться для зайнятих людей, які можуть запланувати випікання на зручний час. А режим підтримання тепла збереже хліб свіжим і гарячим від 1 до 3 годин.

У комплекті, крім згаданих різноманітних чаш для хліба, постачається мірна склянка, мірна ложка, буклет із рецептами. Часто до набору виробники додають спеціальний гачок для витягання змішувальної лопаті, яка запікається в буханці. Досить зручні прогумовані ніжки для додаткової стійкості приладу.

Хлібопічка

Доглядати за хлібопічкою просто – потрібно вимити та витерти чашу для випікання та лопаті для замішування. Використовувати прилад потрібно після повного охолодження. Втім, завжди треба користуватися інструкцією, яка містить всю потрібну інформацію.

Вам сподобалася стаття?

0