ru
ua

У чому перевага безфосфатних пральних порошків

Господині багатьох розвинених країн уже давно перестали використовувати для прання фосфатні порошки. Адже вони можуть негативно впливати як на шкіру (подразнення, дерматит, алергічні реакції), так і на інші органи. Застосування цих синтетичних мийних засобів викликає порушення обміну речовин, патологічні стани верхніх дихальних шляхів, які проявляються кашлем. Фосфатні сполуки, попадаючи у водойми, призводять до активного розмноження синьо-зелених водоростей, які перешкоджають надходженню у воду сонячного світла й кисню.

Шкоди людині завдають сполуки фосфору – фосфати й фталати. Вони проникають в організм через шкіру під час контакту з водою й випраною білизною, через органи дихання й навіть із харчовими продуктами. Крім прямого шкідливого впливу є й опосередкований – фосфати підсилюють токсичність поверхнево-активних речовин. За допомогою таких речовин виводяться найбезнадійніші плями, речі стають м’якими й приємними на дотик. Але є й зворотна сторона медалі – крім алергічних реакцій, викликаних впливом ПАР, відбувається ослаблення імунітету й токсичне ураження внутрішніх органів.

Фосфатні пральні порошки погано виполіскуються. Навіть кілька полоскань не звільнять речі від їхніх залишків. Через 10-20 прань у білизні накопичується кількість порошку, достатня для негативного впливу на організм.

В європейських країнах, як-от Німеччина, Італія, Австрія, Норвегія, Швейцарія й Нідерланди, а також в Японії, Кореї, Таїланді, ПАР уже понад два десятиліття використовують засоби побутової хімії, що не містять фосфатів. У США пішли ще далі. Законодавством багатьох штатів заборонене використання фосфатних пральних порошків.

пральний порошок

Чому потрібно вибирати хороші безфосфатні пральні порошки

Під час виготовлення нового покоління пральних порошків фосфати замінюють безпечними природними мінералами, наприклад, цеолітами, або органічними речовинами, як-от фосфонати – похідні фосфонових кислот. Дослідження, які проводилися впродовж трьох десятиліть, показали повну безпеку для організму людини порошків на натуральній основі.

Вибравши кращі безфосфатні пральні порошки, господиня доб’ється не тільки бездоганної чистоти випраних речей, але й захистить себе й свою сім’ю від негативного впливу сполук фосфору на організм. Третє покоління безфосфатних пральних порошків абсолютно безпечне для людей.

Важливо й те, що ця продукція не завдасть шкоди довкіллю.

У хороших безфосфатних порошків є ще ціла низка переваг:

  • Вони повністю виполіскуються з тканин;
  • Не утворюють шкідливої хімічної плівки на одязі;
  • Не потрапляють у повітря як пил;
  • Не залишають жодного сліду на деталях пральної машини;
  • Ефективні за будь-яких температурних режимів;
  • Здатні якісно випрати білизну у воді з будь-яким ступенем жорсткості;
  • Не мають неприємного специфічного запаху;
  • Не подразнюють і не сушать шкіру рук;
  • Крім фосфатів, у них не має небезпечних для здоров’я сірки й хлору.

Кому потрібно використовувати пральні порошки без ПАВ

Кожній родині варто вибрати нове покоління синтетичних мийних засобів. Абсолютно потрібно використовувати кращі безфосфатні пральні порошки алергікам, сім’ям із дітьми, людям похилого віку та ослабленим людям. За умови їхнього використання можна вберегти від алергічних дерматитів не тільки шкіру рук, але й усе тіло. Компоненти порошків не впливатимуть негативно на легені й інші органи й системи.

пральний порошок для дому

Вибираємо для прання кращі безфосфатні порошки

Асортимент безфосфатних пральних порошків досить широкий. Європейська якість і прийнятні ціни роблять їх дедалі популярнішими. Добре зарекомендували себе порошки німецьких виробників, як-от Alpin Weiss (торгова марка компанії Vermittlungs Agentur Hadi). Вони мають високу мийну здатність, утворюють мало піни, зберігають структуру тканини й продовжують термін експлуатації речей.

Перший пральний порошок активної дії Persil компанії Henkel з’явився ще в 1907 році. А в 1973 році компанія запатентувала речовину Zeolith A як альтернативу фосфатам. Відтоді почалася історія безфосфатних порошків Persil. Постійно вдосконалюючи продукцію, фахівці Henkel розробляють нові формули порошків. Мийними засобами Persil вже можна не тільки ефективно й безпечно випрати речі, а й одночасно їх продезінфікувати.

Порошок Barbuda (торгова марка компанії Oricont) тепер виробляють не тільки в Німеччині, але й в Україні. Це дало змогу знизити ціни на чудову продукцію найвищої німецької якості.

Те, що вітчизняна продукція може бути не гіршою за імпортну довела команда професіоналів ТОВ «Де Ла Марк». Якість, безпека та екологічність виготовлених у Києві концентрованих пральних порошків Royal Powder підтверджені сертифікатами ISO.

побутовий пральний порошок

Кілька порад із використання екологічних порошків

Замінивши свій звичайний порошок на безфосфатний, наберіться терпіння – результат не буде помітний миттєво. Потрібно, щоб спочатку речі очистилися від залишків фосфатів, а це може статися після четвертого-п’ятого прання.

Також потрібно виконувати такі рекомендації:

  • Перед застосуванням порошок потрібно ретельно розчинити у воді;
  • Окремо прати білі й кольорові речі;
  • Суворо дотримуватися зазначеного в інструкції дозування – якість прання знизиться, якщо використовувати занадто багато порошку;
  • Не застосовувати разом із безфосфатним порошком вибілювачі й зм’якшувачі.

За умови дотримання цих порад випрані речі будуть ідеально чистими, приємними й безпечними для тіла.

Вам може бути цікаво

Як вибрати пральну машину

Витрачаємо або економимо

На перший погляд використання нового покоління порошків збільшить витрати на прання білизни. За умови докладнішого ознайомлення з цими засобами виявиться, що їхня дещо більша вартість з успіхом компенсується:

  1. Для ефективного прання буде потрібна менша кількість порошку;
  2. Зменшується споживання води – менша кількість піни вимагає менше води для якісного полоскання;
  3. Економиться електроенергія – багато марок порошків можуть відіпрати речі будь-якої забрудненості навіть за температури 15 ° С;
  4. Знижуються витрати на обслуговування й ремонт пральної машини – порошки не залишають накипу на деталях.

Ну, а на своєму здоров’ї – найцінніше, що є в людини, – економити точно не потрібно. І справа тут не тільки у вартості засобів від алергії, астматичних станів та інших недуг. Часті випадки, коли здоров’я, втрачене від впливу токсичних речовин, вже неможливо відновити за жодні гроші.