ru
ua

Як вибрати кросівки

Прихильників зручності і практичності цікавить питання, як вибрати кросівки. Це взуття використовують не тільки для бігу та фітнесу, а й як стильний елемент повсякденного гардеробу.

Кросівки повинні добре сидіти на ногах, поєднуватися з одягом і бути досить міцними для частого використання.

Як вибрати жіночі кросівки

Як вибрати жіночі кросівки

Зовсім нещодавно пані використовували таке взуття тільки для занять спортом. Сьогодні ж вона актуальна у повсякденних образах як частина стилю кежуал. Жіночі кросівки носять з шортами, джинсами, в’язаними спідницями і трикотажними сукнями.

Серед представниць прекрасної статі користуються популярністю такі моделі:

  1. На рівній підошві. Класичний варіант, легкий і зручний.
  2. Снікерси (на танкетці). Додають зросту, виглядають витончено, красиво поєднуються із спідницею, сукнею.
  3. На липучках. Застібка зручна у використанні.
  4. У формі шкарпеток. Завдяки лаконічному виконанню ноги виглядають акуратно.
  5. З об’ємною підошвою. Підходять тим, хто полюбляє сміливі образи.

Взуття може бути монохромного або різнобарвною. Нерідко її роблять яскравою, прикрашають стразами, стрічками, анімалістичними та квітковими принтами. Відмінне рішення для літа – моделі з сіткою. Для холодного сезону підійдуть виготовлені із замші або шкіри.

Як вибрати чоловічі кросівки

Як вибрати кросівки для повсякденного носіння

Представники сильної статі, як правило, віддають перевагу простому дизайн. З колірної гами переважають чорний, сірий, синій, білий. Вони універсальні, підходять до будь-якого одягу. З огляду на будову чоловічої стопи, устілки в такому взутті досить жорсткі, а бічні стінки – високі. Шнурки довші, ніж в жіночих моделях.

У питанні, як правильно вибрати кросівки для повсякденного носіння, грає роль не тільки зовнішній вигляд, але й функціональність. «Шкарпетки» не надто популярні серед чоловіків. Найчастіше обирають чоловічі кросівки варіанти на рівній підошві.

Особливу увагу варто приділити вентиляції: тоді ноги не будуть пітніти в спеку.

Шкіряний або синтетичний верх не пропустить вологу, що актуально для міжсезоння.

Як вибрати кросівки для підлітка

Їх дизайн може бути більш яскравим. Для підлітка цінність взуття часто визначається зовнішньою привабливістю і оригінальністю. Батьки ж розуміють, що також важлива практичність. Вирішуючи, які кросівки вибрати для повсякденного носіння, зверніть увагу на наступні критерії:

  • матеріал, що забезпечує хорошу вентиляцію;
  • шорстка підошва, яка не буде ковзати по шкільній підлозі або асфальту;
  • відповідний розмір.

Підлітки схильні слідувати за модними віяннями, оскільки їм важлива думка одноліток. У дизайні, який подобається тінейджерам, зустрічаються такі особливості, як об’ємна висока підошва, футуристичні малюнки, світловідбиваючі накладки, блискітки.

Як вибрати дитячі кросівки

Як вибрати повсякденні кросівки

Малюки активні, непосидючі і швидко ростуть. Також їх смаки швидко змінюються. Це варто взяти до уваги при виборі взуття. Забарвлення дитячих кросівок для дівчат найчастіше яскрава, «кислотна». Декоративних елементів практично немає, оскільки діти легко можуть зачепитися за них або відірвати з цікавості. Зате світлодіоди вітаються: вони залучають малюків. У дизайні кросівок для хлопчиків також присутні яскраві деталі. Але найчастіше кольори стримані, темні.

Не слід купувати кросівки на виріст. Дитяче тіло продовжує формуватися, в ранньому віці великий ризик розвитку плоскостопості. Зважаючи на це устілка повинна бути рельєфною, анатомічною.

 Перед тим як вибрати повсякденні кросівки для свого чада, зверніть увагу на важливі вимоги: жорсткий задник, еластична підошва, невелика вага.

Правила вибору кросівок для повсякденного носіння

Як вибрати кросівки для повсякденного носіння

Матеріал – один з найбільш важливих критеріїв. Натуральна шкіра – це респектабельно і надійно. Матеріал щільний, часто використовується при виготовленні зимового взуття. Серед недоліків – потреба в ретельному догляді та поганий повітрообмін. Замша забезпечує кращу вентиляцію, але псується під впливом вологи. Мембрана – універсальний матеріал, відмінно відводить вологу, зберігає тепло. Сітка легка, ідеальна для тривалих прогулянок, добре вентилюється, використовується в літніх моделях. Однак такі кросівки не одягнеш в холоди і дощ, оскільки в них ноги замерзнуть і промокнуть.

Підошва повинна бути пружною і міцною, забезпечувати хороше зчеплення з поверхнею. Це особливо важливо для демісезонних кросівок, в яких ходять в мокру погоду і навіть в ожеледь. Добре зарекомендували себе поліуретанові підошви. Область п’яти в якісних кросівках більш тверда, ніж інша частина. Супінатор і гнучкі полімери у міжпідошві знімуть навантаження зі стопи. Міцна фіксація забезпечить стійкість.

Також зверніть увагу на такі моменти, як акуратність швів, відсутність клею, наявність знімної устілки. Задник не повинен м’яти. Дутий валик на зовнішній кромці захистить ноги від натирання. Підошва повинна гнутися в області пальців

Як правильно вибрати розмір кросівок? Вони призначені для щоденного носіння, а значить, зобов’язані бути зручними. Нога повинна вільно входити, але не бовтатися.

 Якщо плануєте носити кросівки з тонкими шкарпетками або взагалі без них, вибирайте в точності свій розмір.

Якщо купуєте вироби на холоди – допускається зазор 1,5 см.

Кращі бренди повсякденних кросівок

Фірмова продукція добре себе зарекомендувала. Відомі компанії дорожать репутацією, тому не допускають браку. При виготовленні взуття виробники консультуються з лікарями, майстрами спорту, вивчають будову стопи, навантаження. Тому взуття виходить зручним і практичним. Розглянемо деякі найбільш відомі бренди.

Reebok – символ елегантності і надійності

Незважаючи на простий дизайн у кросівок марки Рібок є незаперечні переваги: ​​гнучка підошва, зносостійкість , застосування вологонепроникних матеріалів і великий вибір моделей. Серія Classic Leather – це незмінна класика. Кросівки з шкіряним, а не нейлоновим, верхом сподобаються любителям стилю ретро. Вони однаково добре виглядають з джинсами, легінсами, юбками.

Колекція Club C відрізняється «чистим» дизайном. Її особливості – цілісна рівна підошва і укріплений носок. Лаконічний вид доповнить будь-який образ. У такому взутті можна годинами гуляти, не чуючи втоми.

Adidas: поєднання передових технологій і комфорту

Які кросівки вибрати для повсякденного носіння

Продукція компанії стала улюбленою для самих різних категорій населення. Кросівки Адідас роблять з гіпоалергенних і довговічних матеріалів. Вони добре виглядають, завжди в моді. Ще один плюс – невелика вага.

Заслужила визнання лінійка Originals. З кросівками можна створювати стильні щоденні образи. У моделі Deerupt м’який текстильний верх і укріплений замшевий задник. По всій поверхні йде сітка. Підошва зі спіненого матеріалу EVA, а також особлива технологія будови устілки знімають навантаження зі стопи під час ходьби. Любителям неформального стилю сподобається модель Berlin. Її цікаві фішки – безліч яскравих забарвлень, а також перевернутий, немов відбивається в дзеркалі, напис.

Nike – ідеальний вибір для активних прогулянок

Як правильно вибрати кросівки

Недарма професійні спортсмени віддають перевагу кросівкам Найк. Виробник у великому асортименті випускає і прогулянкові варіанти. Привертають пружність конструкцій, унікальна повітряна підошва, надійність та хороша фіксація при шнурівці. Одна з технологій виробника, яка викликала фурор, – повітряна подушка в підошві замість спіненого матеріалу, який з часом просідає. Для демонстрації простору був зроблений спеціальний отвір в області п’яти.

Air Huarache – серія з яскравим та веселим оформленням. Тут відсутня жорстка фіксація п’яти, завдяки чому забезпечуються гнучкість і комфорт. Roshe Run ідеальні для жаркого літа. Вони виготовлені з «дихаючих» матеріалів, легкі та комфортні.

New Balance: високий стиль та практичність

Ті, хто бажає модно виглядати, оцінять кросівки Нью Беленс. Прогулянкове взуття зроблене з дихаючих, пиловідштовхуючих матеріалів. Воно комфортне, його можна носити навіть без шкарпеток. Ще одна перевага – гарне співвідношення ціни і якості. Для звичайних піших прогулянок підійдуть моделі з серії Leather & Mesh, а для негоди і холодів – Hiking & Trail. Останні зроблені зі шкіри. Існують навіть варіанти для зими зі штучним хутром, наприклад, ML 754.

Asics: легкість і комфорт з першої хвилини

Виробник довгий час займався вивченням особливостей будови людського тіла. Ергономічні кросівки Асікс в меру жесткие, не поддаются деформации, но при этом невероятно удобные в носке. в міру жорсткі, не піддаються деформації, але при цьому неймовірно зручні в носінні. Особлива конструкція знижує ударні навантаження, від чого ноги не втомлюються під час ходьби.

Компанія впровадила кілька фірмових технологій, таких як Gel (вставка силіконового прошарку в міжпідошву), Guidance line (вертикальна канавка, що підвищує баланс), Heel Clutching System (обмеження зсуву п’яти). У кросівках Asics ноги не втомлюються. Хоча більшість з них призначені для бігу та стрибків, в асортименті можна знайти і прогулянкові моделі, наприклад, Gel-Odyssey WR, Gel Contend 5 Sl і Lyte-Trainer.

Варто згадати й інші відомі бренди, такі як Puma, Saucony, Jordan, Clarks. Кожен впроваджує якісь практичні особливості, щоб було зручно носити взуття. Правильно обрані кросівки зроблять прогулянку приємною.

Зображення взяті з джерела: pixabay.com.