Вівсяне печиво легко приготувати в домашніх умовах, якщо знати декілька хитрощів. Печиво готується з вівсяного борошна і пластівців з підсолоджувачем, та під силу навіть тим, для кого випічка – не найсильніша сторона. Далі ви дізнаєтеся домашній рецепт приготування печива, який займе не більше 30 хвилин.
Бажано додати тростинний цукор – він додасть карамельний присмак за рахунок залишків патоки, від чого і колір буде більш насичений.
Інгредієнти
-
150 г білого цукру;
-
50 г коричневого цукру;
-
2 середніх яйця;
-
180 г вівсяних пластівців Геркулес;
-
250 г вівсяного борошна;
-
80 г пшеничного борошна;
-
10 г розпушувача;
-
10 г ванільного цукру.
Можна додати 150 г подрібненого шоколаду або сухофруктів, горішків, цукатів, насіння. Або комбінувати різні добавки.
Приготування
-
Тісто замішується за rskmrf хвилин, так що можна відразу включити духовку на 190 °С.
-
Головна умова – масло і яйця повинні бути кімнатної температури.
-
Закладіть масло і цукор в кухонну машину, використовуйте насадку для замішування тіста. Трохи збийте на середній швидкості, але не чекайте розчинення цукру. Досягніть стану, коли масло трохи побіліє і збільшиться в об’ємі.
-
Збийте вінчиком в окремій мисочці яйця, щоб при додаванні в ківш кухонної машини не відокремилась рідка частина. Відразу всю яєчну масу не додавайте, розділіть на маленькі порції і поступово вливайте.
-
Періодично очищайте насадку і боки чаші, щоб тісто вимішалось однорідно.
-
Потроху введіть суху геркулесову крупу. Частка цукру і яєць може зробити тісто як густішим, так і рідшим, тому пластівців може знадобитися більше або менше від зазначеної кількості. Тісто має вийде дуже м’яким і липким: злегка розпливається, але тримає форму. За консистенцією як каша або дитячий кінетичний пісок.
-
На цьому етапі можна ввести додаткові інгредієнти: шоколад, горіхи, сухофрукти. Шоколад і горішки подрібніть ножем до потрібного розміру. Альтернативний варіант: покласти компонент в пакет і відбити молотком для м’яса. Закиньте в ківш машини.
-
Вівсянка почне вбирати рідину і набухати. Тісто стане більш густим і буде прилипати до насадки. Ось чому не варто переборщувати з сухою крупою.
-
Борошно змішайте з розпушувачем і просійте через сито, щоб наситити киснем. Додавайте потроху, але вимішуйте не надто довго. Досить просто з’єднати інгредієнти, щоб тісто не було тугим.
-
На холодне деко застеліть пергаментний папір. Трохи промасліть шматочком холодного вершкового масла.
-
За допомогою ложки для морозива сформуйте однакові кульки і трохи притисніть зверху, щоб розпластати. Викладайте печиво на відстані один від одного, при випіканні воно здорово збільшується.
-
Можна додати кілька скибочок шоколаду в серединку печива – вони розплавляться і розтечуться.
-
Помістіть деко в розігріту духовку на рівень трохи вище середнього, щоб підрум’янити верхній шар. Випікайте орієнтовно 10–15 хвилин в залежності від розміру.
Перевірте готовність на дотик: натисніть на середину пальцем – вона повинна пружинити. Або як зазвичай – дерев’яною паличкою, вона повинна виходити з центру печива сухою.
Відразу після духовки печиво дуже м’яке, але після остигання стане щільним і хрустким. Залиште на деку на 15 хвилин, а потім перекладіть на тарілку, інакше воно може деформуватися або зламатися.
Зберігати вівсяне печиво можна в герметичному харчовому контейнері при кімнатній температурі.
Взято з джерел: pixabay.com