Rozetka Blog

Рецепти салату з крабовими паличками: класичні і оригінальні варіанти

Крабові палички – червоно-білі рулетики з м’яса океанічних риб. Простий і доступний продукт – завжди готовий до вживання і послужить основою для різноманітних салатів. Ви не знайдете один стандартний рецепт салату з крабовими паличками – їх існує величезна кількість, але найпопулярніші:

  • з кукурудзою;

  • огірками;

  • ананасами;

  • рисом;

  • сухариками.

Залежно від інгредієнтів може подаватися і на святковий стіл, і на дачне застілля. І звичайно, займає центральне місце на Новий рік.

В таких стравах зазвичай не використовують тваринне м’ясо, тому вони відрізняються легкістю і свіжістю. І хоча м’яса краба там теж немає, рибний фарш сурімі з перемеленого філе білої риби містить білок, тому надає ситість і аромат морепродуктів. Звично заправляють майонезом, але для більш дієтичного варіанту можна використовувати сметану або легкий йогурт.

Крабові палички

Крабовий салат класичний

Інгредієнти

Спосіб приготування:

  1. Помийте і відваріть яйця, використовуйте яйцеварку. Наріжте великими кубиками.

  2. Зваріть розсипчастий рис: візьміть в два рази більше води, ніж крупи. Засипте промитий рис в холодну воду і варіть до готовності під закритою кришкою без перемішування. Крупа швидше приготується, якщо її попередньо замочити на 40–60 хвилин.

  3. Крабо-продукти поріжте кубиками.

  4. Дрібно наріжте зелень, злийте з консерви розсіл.

  5. З’єднайте всі компоненти і заправте майонезом.

Салат зі смаженими крабовими паличками і кукурудзою

Салат з крабовими паличками

Звичайний рецепт в незвичному виконанні. Завдяки капусті набуває легкої хрусткості і свіжості.

Інгредієнти

  • 200 г рулетиків сурімі;

  • 200 г картоплі;

  • два свіжих огірка;

  • 170 г пекінської капусти;

  • 100 г консервованої кукурудзи;

  • 30 г зеленої цибулі;

  • 100 г сметани 10%;

  • 0,5 чайної ложки цукру;

  • пучок петрушки і кропу;

  • сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  1. Бажано брати охолоджені рулетики. Якщо заморожені – нехай самостійно розтануть: викладіть їх на паперові рушники, щоб увібралася рідина. Поріжте навскіс, товщиною 5–7 мм.

  2. Використовуйте сковороду з антипригарним покриттям, трохи протріть маслом. Викладіть в один шар рулетики і не перемішуйте. Обсмажте до рум’яності і переверніть. Розділіть, якщо склеїлися.

  3. Поріжте картоплю соломкою, обсушіть на рушнику. Також обсмажте і поверніть на рушник, щоб увібрався жир.

  4. Надайте таку ж форму огіркам.

  5. Капусту розберіть на листочки і наріжте середньою соломкою. Перемістіть в салатник, посоліть, додайте цукор, злегка примніть. Дочекайтесь, поки відокремиться рідина і злийте її.

  6. Займіться соусом: в окремій ємності змішайте сметану з дрібно нарізаним кропом, паприкою, гострим червоним перцем, сухим часником. Гарненько перемішайте і дайте натягнутися спеціям.

  7. Крупно поріжте цибулю.

  8. Зберіть салат: перший шар – половина капусти з огірком, другий – смажена картопля, третій – знову капуста, потім крабо-продукти, кукурудза. Зверху заправте настояним соусом.

Крабовий салат з яблуком

Крабовий салат з яблуком

Інгредієнти

  • дві великі картоплини;

  • велика морквина;

  • кисло-солодке яблуко;

  • три курячих яйця;

  • 200 г крабових напівфабрикатів;

  • зелена цибуля;

  • 100 г сметани 10%;

  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і морквину відваріть в мундирках. Поставте під проточну воду, щоб остудити. Очистіть і натріть на крупній тертці.

  2. Візьміть салатник, помажте дно сметаною. Викладіть терту картоплю, змастіть сметаною.

  3. Другий шар – терті білки яєць і нашаткована цибуля.

  4. Подрібніть напівфабрикати і покладіть третім шаром.

  5. Четвертий шар – терте очищене яблуко зі сметаною.

  6. П’ятий шар – терта морква, соус, подрібнені жовтки яєць.

  7. Поставте в холодильник, щоб з’єдналися шари.

  8. Перед подачею посипте дрібно шаткованою цибулею.

Альтернативою смаженні на сковороді може бути приготування в мультипечі з мінімальною кількістю жиру і в 1,5 рази швидше.

Крабовий салат з помідорами

Крабовий салат з помідорами

Інгредієнти

Спосіб приготування:

  1. Помідори краще брати з твердою м’якоттю, наприклад, чері. Поріжте дрібними кубиками.

  2. З банки консервів злийте рідину.

  3. Напівфабрикати розріжте поперек, затем уздовж і розберіть на волокна.

  4. Часник пропустіть через часникодавку разом з сіллю. Змішайте з майонезом.

  5. Сир натріть на великій тертці.

  6. Використовуйте сервірувальне кільце. Перший шар зробіть з томатів, полийте майонезом.

  7. Потім палички, майонез.

  8. Кукурудза і майонез.

  9. Завершіть тертим сиром і прикрасьте зеленню.

Крабовий салат з ковбасою, сухариками та оливками

Крабовий салат з ковбасою, сухариками та оливками

Інгредієнти

Спосіб приготування:

  1. Помістіть яйця в холодну воду і відваріть після закипання 8 хвилин. Залийте холодною водою, очистіть і поріжте кубиками.

  2. Ковбасу звільніть від плівки, огірок від шкірки і також надайте їм форму кубиків.

  3. Оливки поріжте на 4 частини.

  4. Квасолю відкиньте на друшляк, при необхідності промийте, дайте стекти рідині.

  5. Інгредієнти висипте в глибоку миску, акуратно перемішайте, заправте спеціями і соусом. Не соліть багато, компоненти самі по собі дають солоність.

  6. Дрібно наріжте зелену цибулю.

  7. Сухарики насипайте в салат безпосередньо перед подачею – вони вбирають вологу і швидко розмокають.

Крабовий салат з креветками

Крабовий салат з креветками

Інгредієнти

  • 200 г заморожених креветок;

  • 150 г сурімі;

  • 4 курячих яйця;

  • консервована кукурудза з банки;

  • 100 г сметани;

  • соєвий соус;

  • 2 зубчики часнику;

  • 0,5 чайної ложки лимонного соку;

  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Дістаньте заздалегідь креветки, нехай розморожуються.

  2. Закип’ятіть воду, посоліть і відправте в неї морепродукти на одну хвилину. Потім негайно перекладіть в друшляк і обдайте холодною водою. Або закиньте в них колотий лід. Таким чином креветки не стануть гумовими. Очистіть, кілька штук залиште для декорування, інші наріжте кубиками.

  3. Рулетикам також надайте форму кубиків.

  4. Відваріть яйця 8 хвилин, очистіть, натріть на тертці.

  5. З консерви злийте розсіл.

  6. Приготуйте соус: змішайте сметану, соєвий соус і пропущений через часникодавку часник. Пропорції вибирайте на свій розсуд, регулюючи гостроту соєвим соусом.

  7. З’єднайте компоненти і заправте свіжоприготовленим соусом, прикрасьте креветками.

Щоб отримати смачний крабовий салат, потрібно правильно вибрати напівфабрикат. Основні характеристики, що відрізняють якісний продукт:

  • віддавайте перевагу охолодженим рулетикам перед замороженими, а якщо все ж берете з морозилки – в них не повинно бути льоду;

  • упаковка повинна бути цілою, не деформованою;

  • характерний біло-червоне забарвлення, якщо трохи жовтувате – продукт явно несвіжий;

  • сам рулетик повинен бути еластичний, легко розвертатися і не ламатися;

  • вибирайте продукт, у складі якого зміст рибного фаршу сурімі від 35% і більше, а білка – від 7%.

Зображення взяті з джерел: pixabay.com, unsplash.com, flickr.net.

Вам сподобалася стаття?

як готувати печінкуклаб стейк рецептпопкорн на сковороді з вершковим масломсалат олів'є стандартнийстрави на рік бикарецепт торту наполеон класичнийяк варити холодець в мультіварціприправа орегано чим замінитирецепти домашнього хліба в хлібопічцісмачні салати з свіжих овочіврецепти страв із сирурецепт італійської паски в хлібопічцірецепти легких супівбутерброди смачні і красивіпиріг за 7 хвилинмалосольні огирки рецепт
Гречка в мультиварці – як зварити розсипчасту гречану кашу

Гречка в мультиварці – як зварити розсипчасту гречану кашу

02.12.2020
Варення з полуниці: кращі рецепти

Варення з полуниці: кращі рецепти

03.06.2021
Що таке приправа орегано – куди додати, чим замінити

Що таке приправа орегано – куди додати, чим замінити

19.12.2020