ru
ua
ru
ua

Рецепти салату з крабовими паличками: класичні і оригінальні варіанти

Крабові палички – червоно-білі рулетики з м’яса океанічних риб. Простий і доступний продукт – завжди готовий до вживання і послужить основою для різноманітних салатів. Ви не знайдете один стандартний рецепт салату з крабовими паличками – їх існує величезна кількість, але найпопулярніші:

  • з кукурудзою;
  • огірками;
  • ананасами;
  • рисом;
  • сухариками.

Залежно від інгредієнтів може подаватися і на святковий стіл, і на дачне застілля. І звичайно, займає центральне місце на Новий рік.

В таких стравах зазвичай не використовують тваринне м’ясо, тому вони відрізняються легкістю і свіжістю. І хоча м’яса краба там теж немає, рибний фарш сурімі з перемеленого філе білої риби містить білок, тому надає ситість і аромат морепродуктів. Звично заправляють майонезом, але для більш дієтичного варіанту можна використовувати сметану або легкий йогурт.

Крабові палички

Крабовий салат класичний

Інгредієнти

Спосіб приготування:

  1. Помийте і відваріть яйця, використовуйте яйцеварку. Наріжте великими кубиками.
  2. Зваріть розсипчастий рис: візьміть в два рази більше води, ніж крупи. Засипте промитий рис в холодну воду і варіть до готовності під закритою кришкою без перемішування. Крупа швидше приготується, якщо її попередньо замочити на 40-60 хвилин.
  3. Крабо-продукти поріжте кубиками.
  4. Дрібно наріжте зелень, злийте з консерви розсіл.
  5. З’єднайте всі компоненти і заправте майонезом.

Салат зі смаженими крабовими паличками і кукурудзою

Салат з крабовими паличками

Звичайний рецепт в незвичному виконанні. Завдяки капусті набуває легкої хрусткості і свіжості.

Інгредієнти

  • 200 г рулетиків сурімі;
  • 200 г картоплі;
  • два свіжих огірка;
  • 170 г пекінської капусти;
  • 100 г консервованої кукурудзи;
  • 30 г зеленої цибулі;
  • 100 г сметани 10%;
  • 0,5 чайної ложки цукру;
  • пучок петрушки і кропу;
  • сіль, спеції.

Спосіб приготування:

  1. Бажано брати охолоджені рулетики. Якщо заморожені – нехай самостійно розтануть: викладіть їх на паперові рушники, щоб увібралася рідина. Поріжте навскіс, товщиною 5-7 мм.
  2. Використовуйте сковороду з антипригарним покриттям, трохи протріть маслом. Викладіть в один шар рулетики і не перемішуйте. Обсмажте до рум’яності і переверніть. Розділіть, якщо склеїлися.
  3. Поріжте картоплю соломкою, обсушіть на рушнику. Також обсмажте і поверніть на рушник, щоб увібрався жир.
  4. Надайте таку ж форму огіркам.
  5. Капусту розберіть на листочки і наріжте середньою соломкою. Перемістіть в салатник, посоліть, додайте цукор, злегка примніть. Дочекайтеся, поки відокремиться рідина і злийте її.
  6. Займіться соусом: в окремій ємності змішайте сметану з дрібно нарізаним кропом, паприкою, гострим червоним перцем, сухим часником. Гарненько перемішайте і дайте натягнутися спеціями.
  7. Крупно поріжте цибулю.
  8. Зберіть салат: перший шар – половина капусти з огірком, другий – смажена картопля, третій – знову капуста, потім крабо-продукти, кукурудза. Зверху заправте настояним соусом.

Крабовий салат з яблуком

Крабовий салат з яблуком

Інгредієнти

  • дві великі картоплини;
  • велика морквина;
  • кисло-солодке яблуко;
  • три курячих яйця;
  • 200 г крабових напівфабрикатів;
  • зелена цибуля;
  • 100 г сметани 10%;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і морквину відваріть в мундирах. Поставте під проточну воду, щоб остудити. Очистіть і натріть на крупній тертці.
  2. Візьміть салатник, помажте дно сметаною. Викладіть терту картоплю, змастіть сметаною.
  3. Другий шар – терті білки яєць і нашаткована цибуля.
  4. Подрібніть напівфабрикати і покладіть третім шаром.
  5. Четвертий шар – терте очищене яблуко зі сметаною.
  6. П’ятий шар – терта морква, соус, подрібнені жовтки яєць.
  7. Поставте в холодильник, щоб з’єдналися шари.
  8. Перед подачею посипте дрібно шаткованою цибулею.

Альтернативою смаженні на сковороді може бути приготування в мультипечі з мінімальною кількістю жиру і в 1,5 рази швидше.

Вам може бути цікаво

Як вибрати кухонні ваги

Крабовий салат з помідорами

Крабовий салат з помідорами

Інгредієнти

Спосіб приготування:

  1. Помідори краще брати з твердою м’якоттю, наприклад, чері. Поріжте дрібними кубиками.
  2. З банки консервів злийте рідину.
  3. Напівфабрикати розріжте поперек, затем уздовж і розберіть на волокна.
  4. Часник пропустіть через часникодавку разом з сіллю. Змішайте з майонезом.
  5. Сир натріть на великій тертці.
  6. Використовуйте сервірувальне кільце. Перший шар зробіть з томатів, полийте майонезом.
  7. Потім палички, майонез.
  8. Кукурудза і майонез.
  9. Завершіть тертим сиром і прикрасьте зеленню.

Вам може бути цікаво

Як вибрати посудомийну машину

Крабовий салат з ковбасою, сухариками та оливками

Крабовий салат з ковбасою, сухариками та оливками

Інгредієнти

Спосіб приготування:

  1. Помістіть яйця в холодну воду і відваріть після закипання 8 хвилин. Залийте холодною водою, очистіть і поріжте кубиками.
  2. Ковбасу звільніть від плівки, огірок від шкірки і також надайте їм форму кубиків.
  3. Оливки поріжте на 4 частини.
  4. Квасолю відкиньте на друшляк, при необхідності промийте, дайте стекти рідини.
  5. Інгредієнти висипте в глибоку миску, акуратно перемішайте, заправте спеціями і соусом. Не соліть багато, компоненти самі по собі дають солоність.
  6. Дрібно наріжте зелену цибулю.
  7. Сухарики насипайте в салат безпосередньо перед подачею – вони вбирають вологу і швидко розмокають.

Крабовий салат з креветками

Крабовий салат з креветками

Інгредієнти

  • 200 г заморожених креветок;
  • 150 г сурімі;
  • 4 курячих яйця;
  • консервована кукурудза з банки;
  • 100 г сметани;
  • соєвий соус;
  • 2 зубчики часнику;
  • 0,5 чайної ложки лимонного соку;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Дістаньте заздалегідь креветки, нехай розморозяться.
  2. Закип’ятіть воду, посоліть і відправте в неї морепродукти на одну хвилину. Потім негайно перекладіть в друшляк і обдайте холодною водою. Або закиньте в них колотий лід. Таким чином креветки не стануть гумовими. Очистіть, кілька штук залиште для декорування, інші наріжте кубиками.
  3. Рулетикам також надайте форму кубиків.
  4. Відваріть яйця 8 хвилин, очистіть, натріть на тертці.
  5. З консерви злийте розсіл.
  6. Приготуйте соус: змішайте сметану, соєвий соус і пропущений через часникодавку часник. Пропорції вибирайте на свій розсуд, регулюючи гостроту соєвим соусом.
  7. З’єднайте компоненти і заправте свіжоприготовленим соусом, прикрасьте креветками.

Щоб отримати смачний крабовий салат, потрібно правильно вибрати напівфабрикат. Основні характеристики, що відрізняють якісний продукт:

  • віддавайте перевагу охолодженим рулетикам перед замороженими, а якщо все ж берете з морозилки – в них не повинно бути льоду;
  • упаковка повинна бути цілою, не деформованою;
  • характерний біло-червоне забарвлення, якщо трохи жовтувате – продукт явно несвіжий;
  • сам рулетик повинен бути еластичний, легко розвертатися і не ламатися;
  • вибирайте продукт, у складі якого зміст рибного фаршу сурімі від 35% і більше, а білка – від 7%.

Зображення взяті з джерел: pixabay.com, unsplash.com, flickr.net.

Вам сподобалася стаття?

0