Приготувати своїми руками паску приємно, але клопітно. Весь процес приготування складається з декількох етапів (приготування опари, замішування і розстоювання тіста, випікання, виготовлення глазурі та прикрашання), тому потребує багато часу. Максимально спростити та прискорити випікання пасок можна з використанням хлібопічки. З її допомогою кількість етапів приготування зведеться до мінімуму. Умовно кажучи, від вас буде потрібно тільки замісити тісто та потім прикрасити спечену паску.
Приготувати пасхальну страву можна за власним рецептом, а можна скористатися рекомендаціями виробників. Спеціально для вас ми підібрали рецепти приготування пасок у хлібопічці від відомих світових брендів.
Випікаємо паску в хлібопічці Gorenje
Інгредієнти
Паска великодня 750 г/ 1000 г/ 1400 г
- Пшеничне борошно 330 г/ 500 г/ 750 г
- Молоко 65 мл/ 100 мл/ 150 мл
- Вершки 25-30% 65 мл/ 100 мл/ 150 мл
- Масло 33 г/ 50 г/ 75 г
- Яйце 2 шт./ 3 шт./ 4 шт.
- Цукор 73 г/ 110 г/ 165 г
- Сіль 1 мірна ч.л. / 1,5 мірної ч.л. / 2 мірні ч.л. з гіркою
- Курага 25 г/ 40 г/ 60 г
- Ізюм 25 г/ 40 г/ 60 г
- Цукати 25 г/ 40 г/ 60 г
- Дріжджі 1 мірна ч.л. / 1,5 мірної ч.л. / 2 мірні ч.л.
Спосіб приготування
- В окремому посуді змішати тепле молоко, масло, цукор, сіль.
- Готову суміш перелити у відерце хлібопічки. Додати злегка підігріті вершки, збиті яйця і просіяне борошно.
- Зробити заглиблення в борошні та всипати дріжджі.
- Після першого замішування додати попередньо запарені шматочки кураги, родзинки та цукати.
- Випікати в режимі Sweet, колір скоринки – Medium або Dark.
Вам може бути цікаво
Випікаємо паску в хлібопічці Moulinex
Інгредієнти
- Борошно пшеничне, вищого ґатунку: 500 г (2 1/2 мірної склянки)
- Тепла вода: 200 мл
- Швидкодійні сухі дріжджі: 11 г
- Сіль: 1 ч.л.
- Цукор: 75 г – 1/4 мірної склянки
- Масло: 100 г
- Яйце-столове: 100 г
- Родзинки: 175 г
- Кориця: 1/2 ч.л.
- Кардамон: 1/2 ч.л.
- Пудра цукрова на посипання: 1 ч.л.
Спосіб приготування
- Викласти інгредієнти в контейнер із дотриманням такої послідовності: тепла вода, сіль, цукор, масло, яйце, родзинки, кориця, кардамон, цукрова пудра.
- Потім додати борошно та дріжджі.
- Поставте контейнер у хлібопічку. Виберіть програму 13, вагу хліба й бажаний колір скоринки.
- Натисніть на кнопку «Старт».
- Наприкінці програми вимкніть хлібопічку, витягніть контейнер і викладіть хліб.
Вам може бути цікаво
Випікаємо паску в хлібопічці Panasonic
Інгредієнти
- Дріжджі сухі: 7 г
- Борошно пшеничне: 450 г
- Сіль: 6 г
- Цукровий пісок: 50 г
- Цукор ванільний: 1 пакетик
- Яйця курячі: 4 шт.
- Масло: 100 г
- Сік лимона: 50 мл
- Суміш мелених горіхів, цукатів та родзинок*: повний диспенсер (150 г)
Для прикрашання:
- Шоколад темний: 50 г
- Шоколад білий: 200 г
- Посипки кондитерські: 2 ст.л.
Спосіб приготування
- Завантажити в каструлю хлібопічки всі інгредієнти (крім дріжджів) у суворо зазначеній послідовності.
- Покласти дріжджі в спеціальний диспенсер для дріжджів.
- Інгредієнти, помічені значком*, покласти в спеціальний диспенсер для добавок.
- Встановити лопатку для замішування житнього тіста.
- Вибрати режим ОСНОВНИЙ ІЗ РОЗИНКАМИ, вибрати також колір скоринки, розмір L і натиснути кнопку СТАРТ.
- Готовий хліб викласти на решітку та накрити лляним рушником.
- Розтопити шоколад у мікрохвильовому режимі.
- Повністю остиглий хліб декорують розтопленим шоколадом і прикрасьте кондитерськими посипаннями.