ru
ua
ru
ua

Як вибрати тостер

Яким уявляється ідеальний сніданок? Чашка кави, склянка соку, хрусткі тости з джемом. Спокусливо? Хочеться так само? Тоді без тостера не обійтися!

Принцип дії тостера простий. Хліб поміщається в нагрівальну камеру, потім інфрачервоне випромінювання від спіралей, що містяться там, підсмажує його, і після закінчення заданого часу скибочки «підкидаються» вгору. Після цього можна насолоджуватися простою та смачною стравою.

Потужність

Найпопулярніші моделі тостерів мають потужність від 800 до 1000 Вт. Як показує практика, цієї потужності досить, щоб швидко й оптимально приготувати хлібці. Оскільки прилад працює всього кілька хвилин, витрата електроенергії буде невеликою навіть у порівняно потужних моделей.

Керування

Керування в тостері може бути:

  • ручним;
  • напівавтоматичним;
  • автоматичним.

Ручні тостери зараз – рідкість. Тут передбачається, що хліб треба перевертати самому. У напівавтоматах є термостатичний перемикач, за допомогою якого контролюється процес підсмажування хліба залежно від температури його поверхні. Найзручнішим є автоматичний тип керування – приладу задається час, ступінь просмажування, і хлібці, як і в тостерах-напівавтоматах, після приготування «вистрибують» самі.

Тостери

Кількість відділень

У сучасних тостерах може бути одне, два або чотири відділення для хліба. Найпоширеніший різновид – на два відділення, в яких, відповідно, одночасно готуються два хлібці. Є тостери з двома відсіками, в які закладають по дві скибочки відразу, в такий спосіб апарат підрум’янює чотири тости одночасно.

Важлива деталь: неодмінно зверніть увагу на достатню ширину відсіку для тоста, щоб у ньому вміщався будь-який шматочок магазинної або ручної нарізки.

Функції

Крім власне готування тостів, сучасні тостери мають інші корисні функції.

Якщо ви зберігаєте хліб у морозильній камері, то напевно оціните функцію розморожування. Досить установити решітку для підігрівання над приладом, і гаряче повітря розморозить скибочку хліба. Таким самим способом діє і функція підігрівання вже готового тоста або булочки.

Функція автоматичного центрування розмістить шматочок хліба оптимальним способом для кращого просмажування. А опція високого підіймання готових тостів допоможе без зусиль витягти навіть невеликі скибочки.

Хліб в тостері

Термостат

Ступінь обсмажування хліба регулюється за допомогою вбудованого термостата. Більшість тостерів мають до шести рівнів регулювання, проте в деяких моделях трапляються й 11 рівнів обсмажування тоста.

Звуковий сигнал і кнопка вимкнення – корисні функції, що дають змогу почути про закінчення приготування тостів або перервати підготовку в будь-яку мить.

Матеріал

Тостери найчастіше виготовляються з міцного пластику. Вони бувають різних кольорів і прикрасять будь-яку кухню. Є алюмінієві та сталеві моделі, які не тільки мають стильний вигляд, але й вельми довговічні. Деякі виробники пропонують моделі з так званими «холодними стінками», які не дадуть обпектися.

Додаткові опції

Знімний піддон для крихт істотно полегшить прибирання. Бажано очищати його після кожного приготування тостів. Відсік для шнура – теж зручна опція, що дає змогу акуратно зберігати прилад. Гумові ніжки не дадуть приладу ковзати по робочій поверхні.

Всупереч поширеній думці, користуватися сучасними тостерами легко й безпечно. Просто перед використанням треба вивчити інструкцію щодо експлуатації.

Тостер дасть змогу заощадити цінний ранковий час і побалує вас підсмаженим ароматним хлібом.

Вам сподобалася стаття?

0