ru
ua
ru
ua

Рецепт домашнього вівсяного печива

Вівсяне печиво легко приготувати в домашніх умовах, якщо знати декілька хитрощів. Печиво готується з вівсяного борошна і пластівців з підсолоджувачем, та під силу навіть тим, для кого випічка – не найсильніша сторона. Далі ви дізнаєтеся домашній рецепт приготування печива, який займе не більше 30 хвилин.

Бажано додати тростинний цукор – він додасть карамельний присмак за рахунок залишків патоки, від чого і колір буде більш насичений.

Інгредієнти

Можна додати 150 г подрібненого шоколаду або сухофруктів, горішків, цукатів, насіння. Або комбінувати різні добавки.

Вівсяне печиво з добавками

Приготування

  1. Тісто замішується за rskmrf хвилин, так що можна відразу включити духовку на 190 °C.
  2. Головна умова – масло і яйця повинні бути кімнатної температури.
  3. Закладіть масло і цукор в кухонну машину, використовуйте насадку для замішування тіста. Трохи збийте на середній швидкості, але не чекайте розчинення цукру. Досягніть стану, коли масло трохи побіліє і збільшиться в об’ємі.
  4. Збийте вінчиком в окремій мисочці яйця, щоб при додаванні в ківш кухонної машини не відокремилась рідка частина. Відразу всю яєчну масу не додавайте, розділіть на маленькі порції і поступово вливайте.
  5. Періодично очищайте насадку і боки чаші, щоб тісто вимішалось однорідно.
  6. Потроху введіть суху геркулесову крупу. Частка цукру і яєць може зробити тісто як густішим, так і рідшим, тому пластівців може знадобиться більше або менше від зазначеної кількості. Тісто має вийде дуже м’яким і липким: злегка розпливатися, але тримати форму. За консистенцією як каша або дитячий кінетичний пісок.
  7. На цьому етапі можна ввести додаткові інгредієнти: шоколад, горіхи, сухофрукти. Шоколад і горішки подрібніть ножем до потрібного розміру. Альтернативний варіант: покласти компоненти в пакет і відбити молотком для м’яса. Закиньте в ківш машини.
  8. Вівсянка почне вбирати рідину і набухати. Тісто стане більш густим і буде прилипати до насадки. Ось чому не варто переборщувати з сухою крупою.
  9. Борошно змішайте з розпушувачем і просійте через сито, щоб наситити киснем. Додавайте потроху, але вимішуйте не надто довго. Досить просто з’єднати інгредієнти, щоб тісто не було тугим.
  10. На холодне деко застеліть пергаментний папір. Трохи промасліть шматочком холодного вершкового масла.
  11. За допомогою ложки для морозива сформуйте однакові кульки і трохи притисніть зверху, щоб розпластати. Викладайте печиво на відстані один від одного, при випічці воно здорово збільшується.
  12. Можна додати кілька скибочок шоколаду в серединку печива – вони розплавляться і розтечуться.
  13. Помістіть деко в розігріту духовку на рівень трохи вище середнього, щоб підрум’янити верхній шар. Випікайте орієнтовно 10-15 хвилин в залежності від розміру.

Вівсяне печиво з шоколадною крихтою

Перевірте готовність на дотик: натисніть на середину пальцем – вона повинна пружинити. Або як зазвичай – дерев’яною паличкою, вона повинна виходити з центру печива сухою.

Відразу після духовки печиво дуже м’яке, але після остигання стане щільним і хрустким. Залиште на деку на 15 хвилин, а потім перекладіть на тарілку, інакше воно може деформуватися або зламатися.

Зберігати вівсяне печиво можна в герметичному харчовому контейнері при кімнатній температурі.

Взято з джерел: pixabay.com.

Вам сподобалася стаття?

0