Rozetka Blog

Паска в хлібопічці: ТОП-3 популярних рецепта

Приготувати своїми руками паску приємно, але клопітно. Весь процес приготування складається з декількох етапів (приготування опари, замішування і розстоювання тіста, випікання, виготовлення глазурі та прикрашання), тому потребує багато часу. Максимально спростити та прискорити випікання пасок можна з використанням хлібопічки. З її допомогою кількість етапів приготування зведеться до мінімуму. Умовно кажучи, від вас буде потрібно тільки замісити тісто та потім прикрасити спечену паску.

Приготувати пасхальну страву можна за власним рецептом, а можна скористатися рекомендаціями виробників. Спеціально для вас ми підібрали рецепти приготування пасок у хлібопічці від відомих світових брендів.

Випікаємо паску в хлібопічці Gorenje

Інгредієнти

Паска великодня 750 г / 1000 г / 1400 г

  • Пшеничне борошно 330 г / 500 г / 750 г

  • Молоко 65 мл / 100 мл / 150 мл

  • Вершки 25–30% 65 мл / 100 мл / 150 мл

  • Масло 33 г / 50 г / 75 г

  • Яйце 2 шт. / 3 шт. / 4 шт.

  • Цукор 73 г / 110 г / 165 г

  • Сіль 1 мірна ч.л. / 1,5 мірної ч.л. / 2 мірні ч.л. з гіркою

  • Курага 25 г / 40 г / 60 г

  • Ізюм 25 г / 40 г / 60 г

  • Цукати 25 г / 40 г / 60 г

  • Дріжджі 1 мірна ч.л. / 1,5 мірної ч.л. / 2 мірні ч.л.

Спосіб приготування

  1. В окремому посуді змішати тепле молоко, масло, цукор, сіль.

  2. Готову суміш перелити у відерце хлібопічки. Додати злегка підігріті вершки, збиті яйця і просіяне борошно.

  3. Зробити заглиблення в борошні та всипати дріжджі.

  4. Після першого замішування додати попередньо запарені шматочки кураги, родзинки та цукати.

  5. Випікати в режимі Sweet, колір скоринки – Medium або Dark.

Рецепт паски в хлібопічці

Випікаємо паску в хлібопічці Moulinex

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне, вищого гатунку: 500 г (2 1/2 мірної склянки)

  • Тепла вода: 200 мл

  • Швидкодіючі сухі дріжджі: 11 г

  • Сіль: 1 ч.л.

  • Цукор: 75 г – 1/4 мірної склянки

  • Масло: 100 г

  • Яйце-столове: 100 г

  • Родзинки: 175 г

  • Кориця: 1/2 ч.л.

  • Кардамон: 1/2 ч.л.

  • Пудра цукрова на посипання: 1 ч.л.

Спосіб приготування

  1. Викласти інгредієнти в контейнер із дотриманням такої послідовності: тепла вода, сіль, цукор, масло, яйце, родзинки, кориця, кардамон, цукрова пудра.

  2. Потім додати борошно та дріжджі.

  3. Поставте контейнер у хлібопічку. Виберіть програму 13, вагу хліба й бажаний колір скоринки.

  4. Натисніть на кнопку «Старт».

  5. Наприкінці програми вимкніть хлібопічку, витягніть контейнер і викладіть хліб.

Рецепт великодньої паски в хлібопічці

Випікаємо паску в хлібопічці Panasonic

Інгредієнти

  • Дріжджі сухі: 7 г

  • Борошно пшеничне: 450 г

  • Сіль: 6 г

  • Цукровий пісок: 50 г

  • Цукор ванільний: 1 пакетик

  • Яйця курячі: 4 шт.

  • Масло: 100 г

  • Сік лимона: 50 мл

  • Суміш мелених горіхів, цукатів та родзинок*: повний диспенсер (150 г)

Для прикрашання:

  • Шоколад темний: 50 г

  • Шоколад білий: 200 г

  • Посипки кондитерські: 2 ст.л.

Спосіб приготування

  1. Завантажити в каструлю хлібопічки всі інгредієнти (крім дріжджів) у суворо зазначеній послідовності.

  2. Покласти дріжджі в спеціальний диспенсер для дріжджів.

  3. Інгредієнти, помічені значком *, покласти в спеціальний диспенсер для добавок.

  4. Встановити лопатку для замішування житнього тіста.

  5. Вибрати режим ОСНОВНИЙ ІЗ РОДЗИНКАМИ, вибрати також колір скоринки, розмір L і натиснути кнопку СТАРТ.

  6. Готовий хліб викласти на решітку та накрити лляним рушником.

  7. Розтопити шоколад у мікрохвильовому режимі.

  8. Повністю остиглий хліб декорують розтопленим шоколадом і прикрашають кондитерськими посипаннями.

Вам сподобалася стаття?

рецепти легких супівбутерброди смачні і красивіпиріг за 7 хвилинмалосольні огирки рецептвишня власному соці смачне полуничне варення рецептрецепт приготування заморожених креветокчи можна дітям щавлевий борщяк варити кукурудзу в холодній чи гарячій водівирменський пирогиовочі гриль приготуватисалат з крабовими паличками та рисомяк готувати печінкуклаб стейк рецептпопкорн на сковороді з вершковим маслом
Що таке приправа орегано – куди додати, чим замінити

Що таке приправа орегано – куди додати, чим замінити

19.12.2020
Червоний оксамит: рецепт святкового торту

Червоний оксамит: рецепт святкового торту

02.01.2021
Овочеві салати: ТОП-11 рецептів

Овочеві салати: ТОП-11 рецептів

13.05.2021