Приготувати своїми руками паску приємно, але клопітно. Весь процес приготування складається з декількох етапів (приготування опари, замішування і розстоювання тіста, випікання, виготовлення глазурі та прикрашання), тому потребує багато часу. Максимально спростити та прискорити випікання пасок можна з використанням хлібопічки. З її допомогою кількість етапів приготування зведеться до мінімуму. Умовно кажучи, від вас буде потрібно тільки замісити тісто та потім прикрасити спечену паску.
Приготувати пасхальну страву можна за власним рецептом, а можна скористатися рекомендаціями виробників. Спеціально для вас ми підібрали рецепти приготування пасок у хлібопічці від відомих світових брендів.
Випікаємо паску в хлібопічці Gorenje
Інгредієнти
Паска великодня 750 г / 1000 г / 1400 г
Пшеничне борошно 330 г / 500 г / 750 г
Молоко 65 мл / 100 мл / 150 мл
Вершки 25–30% 65 мл / 100 мл / 150 мл
Масло 33 г / 50 г / 75 г
Яйце 2 шт. / 3 шт. / 4 шт.
Цукор 73 г / 110 г / 165 г
Сіль 1 мірна ч.л. / 1,5 мірної ч.л. / 2 мірні ч.л. з гіркою
Курага 25 г / 40 г / 60 г
Ізюм 25 г / 40 г / 60 г
Цукати 25 г / 40 г / 60 г
Дріжджі 1 мірна ч.л. / 1,5 мірної ч.л. / 2 мірні ч.л.
Спосіб приготування
В окремому посуді змішати тепле молоко, масло, цукор, сіль.
Готову суміш перелити у відерце хлібопічки. Додати злегка підігріті вершки, збиті яйця і просіяне борошно.
Зробити заглиблення в борошні та всипати дріжджі.
Після першого замішування додати попередньо запарені шматочки кураги, родзинки та цукати.
Випікати в режимі Sweet, колір скоринки – Medium або Dark.
Випікаємо паску в хлібопічці Moulinex
Інгредієнти
Борошно пшеничне, вищого гатунку: 500 г (2 1/2 мірної склянки)
Тепла вода: 200 мл
Швидкодіючі сухі дріжджі: 11 г
Сіль: 1 ч.л.
Цукор: 75 г – 1/4 мірної склянки
Масло: 100 г
Яйце-столове: 100 г
Родзинки: 175 г
Кориця: 1/2 ч.л.
Кардамон: 1/2 ч.л.
Пудра цукрова на посипання: 1 ч.л.
Спосіб приготування
Викласти інгредієнти в контейнер із дотриманням такої послідовності: тепла вода, сіль, цукор, масло, яйце, родзинки, кориця, кардамон, цукрова пудра.
Потім додати борошно та дріжджі.
Поставте контейнер у хлібопічку. Виберіть програму 13, вагу хліба й бажаний колір скоринки.
Натисніть на кнопку «Старт».
Наприкінці програми вимкніть хлібопічку, витягніть контейнер і викладіть хліб.
Випікаємо паску в хлібопічці Panasonic
Інгредієнти
Дріжджі сухі: 7 г
Борошно пшеничне: 450 г
Сіль: 6 г
Цукровий пісок: 50 г
Цукор ванільний: 1 пакетик
Яйця курячі: 4 шт.
Масло: 100 г
Сік лимона: 50 мл
Суміш мелених горіхів, цукатів та родзинок*: повний диспенсер (150 г)
Для прикрашання:
Шоколад темний: 50 г
Шоколад білий: 200 г
Посипки кондитерські: 2 ст.л.
Спосіб приготування
Завантажити в каструлю хлібопічки всі інгредієнти (крім дріжджів) у суворо зазначеній послідовності.
Покласти дріжджі в спеціальний диспенсер для дріжджів.
Інгредієнти, помічені значком *, покласти в спеціальний диспенсер для добавок.
Встановити лопатку для замішування житнього тіста.
Вибрати режим ОСНОВНИЙ ІЗ РОДЗИНКАМИ, вибрати також колір скоринки, розмір L і натиснути кнопку СТАРТ.
Готовий хліб викласти на решітку та накрити лляним рушником.
Розтопити шоколад у мікрохвильовому режимі.
Повністю остиглий хліб декорують розтопленим шоколадом і прикрашають кондитерськими посипаннями.