ru
ua
ru
ua

Медовик: ТОП-3 рецепти смачного торта

Медовик – один з найсмачніших і в той же час простих у приготуванні тортів. При бажанні, з рецептом медовика можна впоратися за 30 хвилин. Головне – вибрати якісні інгредієнти і дотримуватися правильної послідовності дій. Саме про те, як приготувати медовик в домашніх умовах, і піде мова в цій статті.

Класичний рецепт торта «Медовик»

Медовик рецепт

Згідно з класичним рецептом медовика, спочатку потрібно спекти коржі. Для цього підготуємо такі інгредієнти:

  • 100 грам натурального меду (краще брати продукт з насиченим смаком – гречаний або каштановий);
  • 70 грам вершкового масла;
  • 7 грам соди;
  • 200 грам цукру;
  • дрібка солі;
  • 2 яйца;
  • 500 грам борошна.

Візьміть сталеву або емальований ємність з товстим дном і змішайте в ній мед і масло. Щоб маса вийшла рівномірною, поставте каструлю на слабкий вогонь і помішуйте вміст. До кипіння суміш доводити не треба, головне досягти однорідної консистенції. Що робити, якщо на кухні не виявилося посуду з товстим дном, а приготувати смачний медовик дуже хочеться? Топіть мед і вершкове масло на водяній бані.

В отриману суміш додайте соду і добре розмішайте. Тепер черга цукру і солі: всипте продукти всередину і не забудьте перемішати. Далі слід вбити в ємність яйця і, використовуючи міксер, домогтися однорідної консистенції. Знову поставте каструлю на плиту і плавно помішуйте, поки цукор не розчиниться повністю. Як зрозуміти, що основа для класичного торта «Медовик» готова? Маса посвітлішає і почне трохи пінитися. Зніміть посуд з вогню і дайте суміші трохи охолонути. Не кваплячись, поступово додайте в каструлю просіяне борошно, розмішуючи масу ложкою. Коли помішувати стане важко, присипте робочу поверхню борошном і починайте замішувати тісто. У результаті повинна вийти трохи липка маса, яка злегка втрачає форму, якщо залишити її на час.

Наступний крок в приготуванні торту «Медовик» – формування своєрідного джгута і поділ тіста на 9 рівних частин. Кожен шматочок скачайте в кульку і викладіть на дошку, присипану борошном. Щоб зверху не утворювалася корочка, можна накрити тісто харчовою плівкою.

За класичним рецептом торту «Медовик», слід заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів і приступати до розкочування тіста. При необхідності, посипте борошном тісто, а під низ покладіть тефлоновий килимок або пергаментний папір. Для нарізки коржів потрібного діаметра найзручніше використовувати спеціальне кільце-різак. Багато господинь також використовують для цих цілей роз’ємні кулінарні форми і тарілки.

Щоб в духовці корж піднявся рівномірно, пройдіться виделкою по всій поверхні тіста, залишаючи легкі сліди (наскрізні дірки робити не треба). Викладіть корж разом з обрізками на деко і випікайте 4-5 хвилин (час залежить від можливостей вашої духовки). Готовий корж потрібно відразу ж викласти на рівну поверхню і дати охолонути. Тільки потім можна складати все коржі стопкою, не побоюючись, що вони злипнуться. Всі остиглі обрізки тіста (які запікалися разом з коржами) помістіть в блендер і подрібніть в крихту. Вона знадобиться для прикраси торту.

Як приготувати крем для медовика

Крем для медовика

Класичним і найпростішим кремом для цього торта вважається сметанний. Вам знадобиться:

  • 700 грам сметани;
  • цукор за смаком (мінімум 50 грам);
  • 50 грам вершків.

Сметану потрібно брати густу, найкраще домашню. Спочатку необхідно збити в чашці міксера цукор і сметану, а після того як маса стане рідкою, влити вершки і знову запустити міксер, домагаючись консистенції жирного йогурту. Важливо не перестаратися і не зробити крем занадто густим. Готовий крем повинен тримати форму, але слабо (сліди від вінчика помітні, але вже через хвилину пропадають).

Після цього можна приступати до складання сметанного медовика. Щоб торт надійно тримався на тарілці, можна помістити в центр невелику кількість крему. Далі кладіть на блюдо корж і змащуйте його кремом, рівномірно розподіляючи ложкою по поверхні, зверху – ще один корж, і знову крем. Якщо боїтеся не розрахувати кількість крему, скористайтеся кухонними вагами. Середня кількість крему на кожен корж – 50-55 грам. Боки торту теж змастіть кремом і посипте всю поверхню заздалегідь підготовленою крихтою. Домашній торт «Медовик» готовий! Залишилося тільки дати йому просочитися кремом, в середньому на це потрібно 10-12 годин.

Медовик на сковороді

Медовик на сковороді

Не завжди є час для приготування медовика з розкочуванням коржів і випіканням в духовці. Чи можна приготувати більш простий варіант? Так, і це відніме у вас не більше 30 хвилин. Візьміть 100 грам меду і розтопіть його в будь-якому зручному посуді на слабкому вогні. Потім додайте всередину одну чайну ложку соди. Як тільки почнеться процес гасіння і утвориться піна, всипте в ємність 2 столові ложки цукру. Безперервно помішуючи, варіть суміш аж до того, як вона набуде помаранчевого кольору.

Перелийте суміш в глибоку миску і додайте 30 г вершкового масла, розмішайте і дайте охолонути. Потім додайте одне яйце і збийте масу міксером (вінчиком). Після цього можна всипати всередину борошно (250 грам) і замішувати тісто. Щоб приготувати торт медовик в домашніх умовах, розділіть тісто на 6 рівних частин і розкачайте його так, щоб вийшли коржі трохи менше діаметра вашої сковороди. Випікати коржі потрібно на слабкому вогні – по 1 хвилині з кожної сторони. Змащувати сковороду не потрібно, добре, якщо посуд буде з антипригарним покриттям. Обрізки від коржів обсмажте окремо і подрібніть в блендері.

Готові коржі змастити кремом із збитої міксером сметани (350 грам) і цукру (3 столові ложки), формуючи торт. Кремом потрібно змастити не тільки коржі, але і боки торту. Крихтою з обрізків посипте всю поверхню десерту. Для просочення такого медовика зі сметанним кремом вистачить 2-3 годин.

Медовик без розкочування або «лінивий медовик»

Медовик без розкочування

В каструлю з товстим дном покладіть 6 столових ложок меду і одну чайну ложку соди. Тепер можна ставити ємність на повільний вогонь і помішувати. Коли маса поміняє колір, зніміть посуд з вогню і дайте медовій суміші охолонути. В окремому посуді змішайте 5 яєць і 200 грам цукру, одну третину чайної ложки солі, і збивайте все міксером протягом 4-5 хвилин.

Наступний крок в рецепті медовика за 30 хвилин без розкочування – додавання охолонутої медової суміші і 320 грам просіяного борошна. Розмішайте тісто ложкою і змастіть стінки мультиварки будь-яким рослинним маслом, а дно чаші застеліть папером для випічки. Влийте всередину тісто і запустіть режим випічки. Необхідна температура – 140 градусів, час – 30-70 хвилин (в залежності від можливостей вашої мультиварки).

Готовий медовий бісквіт розрізати на 5 рівних частин, щоб отримати коржі. Верх одного з коржів зріжте, щоб зробити крихту для прикраси. Крем для медовика можна готувати класичним способом – зі збитими міксером сметани і цукру. Другий варіант – додати до вказаних інгредієнтів (700 грам сметани, 16 грам загущувача – якщо сметана дуже рідка) варене згущене молоко (370 грам), збити все міксером, і зробити медовик з заварним кремом.

Заключний етап приготування – промазування коржів кремом і укладання торта. За бажанням, в прошарку між коржами можна також додати чорнослив або волоські горіхи. Бока і верх торта прикрашаємо крихтою – медовик без розкочування коржів готовий! Залишилося почекати 8-10 годин, щоб торт добре просочився кремом.

Зображення взяті з джерел: unsplash.com

Вам сподобалася стаття?

0