ru
ua
ru
ua

Кращі рецепти малосольних огірків

Давно шукали прості й перевірені часом рецепти малосольних огірків? Не хотіли б витрачати багато часу на заготовки, але при цьому завжди мати вдома смачну закуску? Про те, як приготувати малосольні огірки швидко, просто і смачно – далі в статті.

Ми зібрали для вас найпростіші й при цьому швидкі рецепти малосольних огірків. Чітко дотримуючись пропорцій та інструкції, ви зможете здивувати друзів і близьких смачною домашньою закускою.

Класичний рецепт малосольних огірків

Рецепти малосольних огірків

Для приготування однієї порції малосольних огірків за класичним рецептом знадобляться:

  • літр чистої кип’яченої води;
  • 1 кілограм свіжих огірків;
  • 40 грам солі;
  • 5 зубчиків часнику;
  • листя смородини, хрону, вишні, м’яти – за смаком.

Перший крок – підготовка огірків до засолення. Їх необхідно ретельно вимити. Якщо огірки не тільки що зірвані з грядки і вже трохи прив’яли, краще залишити їх у холодній воді мінімум на пару годин.

Тим часом підготуйте спеції. Класичний рецепт приготування малосольних огірків передбачає використання хрону, кропу і листя смородини. Але ви завжди можете додати смаку ніжних ноток за рахунок свіжої м’яти і листя вишні.

Вибрані листи необхідно добре вимити і пом’яти руками, щоб вони швидше віддавали страві свій смак і аромат. Готові чисті листки викладають на дно ємності, в якій будуть солити огірки. До листя відразу ж додають дрібно нарізаний часник.

Наступний крок у рецепті швидких малосольних огірків – укладання огірків зверху на листя. Малосольні огірки рекомендується готувати невеликими порціями, щоб процес був швидким. Але якщо ви вирішили солити велику партію, необхідно перекладати кожен шар заздалегідь підготовленим листям і спеціями. Важливий нюанс – якщо огірки немолоді й вже трохи гірчать, краще попередньо обрізати кінчики з двох сторін. Більше того, такий прийом прискорить засолення огірків.

Для приготування розсолу розчиніть 40 грамів солі в літрі фільтрованої води кімнатної температури.

Готово! Залишилося тільки залити огірки розсолом і почекати 24 години до готовності страви.

Вам може бути цікаво

Як варити компот із вишень

Малосольні огірки в пакеті

Малосольні огірки в пакеті

Цей спосіб засолювання – один із найшвидших і практичних, адже для готування вам не треба буде ні розсолу, ні посуду.

Усе, що потрібно:

  • невеликі свіжі огірки – 1 кг;
  • кілька гілочок кропу;
  • часник – 3 зубчики;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • сіль – 1 ст. л .;
  • цукор – 1/2 ч. л .;
  • целофановий пакет.

Як зробити малосольні огірки в пакеті? Перший етап – підготовка овочів. Огірки потрібно помити і залишити у воді мінімум на півгодини, щоб вони наситилися вологою і були хрусткими. Після цього промокніть овочі чистими серветками або рушником і обріжте кінчики огірків, в яких «накопичується» гіркота. Кріп і часник миють і дрібно ріжуть. Перець у горошинах – товчуть у ступці.

Далі овочі відправляють у новий целофановий пакет, а зверху засипають приправу: кріп, часник, перець, сіль і цукор. Пакет щільно закривають і ретельно трясуть протягом декількох хвилин. Процедуру повторюють кілька разів протягом наступної години.

Ось і всі секрети рецепта малосольних огірків у пакеті. Залишається тільки покласти пакет у холодильник і почекати 3-4 години.

Малосольні огірки в каструлі або в банці

Як швидко зробити малосольні огірки в каструлі

Як швидко зробити малосольні огірки в каструлі або банці? Для швидкого приготування хрустких малосольних огірків у каструлі знадобляться наступні інгредієнти.

  • 3 кілограми огірків;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2-3 суцвіття кропу;
  • лист хрону;
  • шматочок кореня хрону – близько сантиметра в довжину;
  • десяток листів вишні й чорної смородини;
  • шматочок гіркого перцю;
  • по 2 столових ложки солі на кожен літр розсолу.

В якості ємності для приготування огірків за цим рецептом підійде будь-яка банка для консервації. У хід можна сміливо пускати каструлі, діжки, банки або бідончик. Що стосується огірків, можна використовувати овочі будь-якої форми і розміру. Щоб огірки вийшли хрусткими, досвідчені господині радять замочити їх хоча б на півгодини, а краще – на ніч.

Як швидко приготувати малосольні огірки? Ретельно вимийте зелень (листя, кріп, хрін), очистіть часник і корінь хрону. Далі викладіть вимиті огірки в ємність, починаючи з найбільших. Одночасно перекладайте огірки листям, зеленню і часником. Додайте в каструлю шматочок перцю і корінь хрону. Подрібнювати останні інгредієнти необов’язково.

Розведіть сіль у воді, дотримуючись пропорції: 2 столові ложки солі на літр води. Розсіл необхідно поставити на вогонь і довести до кипіння.

Останній штрих у рецепті малосольних огірків у каструлі – залити огірки гарячим розсолом так, щоб рідина покривала всі овочі з запасом у декілька сантиметрів. Тепер потрібно щільно закрити каструлю кришкою (для банки підійде капронова) і почекати 12 годин. Після цього потрібно перемістити тару в холодильник ще на 12 годин.

Рецепт малосольних огірків гарячим способом

Рецепт малосольних огірків гарячим способом

Ще один перевірений рецепт малосольних огірків. Щоб приготувати малосольні огірки гарячим способом, підготуйте:

  • кілограм огірків;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • один гострий перець;
  • 2-4 листи хрону;
  • пучок кропу;
  • цукор і сіль – за смаком;
  • чорний перець горошком;
  • лавровий лист.

Як приготувати малосольні огірки? Всі овочі й зелень потрібно добре вимити. Огірки бажано попередньо замочити і обрізати кінчики. Далі дотримуйтесь наступної схеми.

  1. На дно каструлі покладіть лист хрону, кріп і часник (подрібнювати не потрібно).
  2. Для гостроти і пряного аромату наріжте в каструлю трохи перцю.
  3. Акуратно викладіть огірки зверху на зелень.
  4. Додайте кілька горошин чорного перцю і лавровий лист.
  5. Накрийте овочі кропом і ще одним листом хрону.
  6. У літр крутого окропу додайте дві столові ложки солі й одну столову ложку цукру. Розмішайте.
  7. Залийте огірки розсолом, накрийте кришкою і залиште на 12 годин.

Зберігати малосольні огірки, приготовані таким способом, краще всього в холодильнику.

Сподіваємося, що наші рецепти допоможуть приготувати найсмачніші малосольні огірки не тільки професіоналам, але і новачкам.

Зображення взято з джерел: pixabay.com.

Вам сподобалася стаття?

0