ru
ua
ru
ua

Рецепт піци на сковороді: швидко, просто і смачно

Якщо ви досі не знаєте, як готувати піцу на сковороді – значить ви не пробували достойний рецепт. Її створення на кшталт медитації: ви шукаєте ідеальні поєднання компонентів, знаходите місце для кожного шматочка і намагаєтеся розподілити начинку, накриваючи бортики. Або зухвало дістаєте вміст холодильника й ігноруєте товарне сусідство, покладаючись на експромт.

Тепер з гордістю можна сказати, що швидка піца на сковороді – споконвіку європейський рецепт італійської національної кухні. Далі ви дізнаєтеся смачний покроковий спосіб приготування найшвидшої гарячої закуски, і навіть не один.

Тісто для піци на сковороді

Як і у традиційному варіанті, основу для піци можна замісити у різний спосіб: на молоці, на кефірі, без дріжджів, на яйцях, з листкового тіста, з тортильї або взагалі без тіста. В залежності від основних складових тісто буде тонке або пишне, більш м’яке або щільне. Для тих, хто не хоче морочитися додатковими клопотами – лінива піца, де всі компоненти одночасно складаються в сковорідку. Або ж скористайтеся готовим рішенням – основою під піцу.

тісто для піци на сковороді

Загалом, ви напевне знайдете той варіант тіста, який прийдеться вам до смаку. Розглянемо найпростіші та найбільш смачні покрокові рецепти для основи під піцу.

Тісто зі сметаною

Вам знадобиться:

  • 2 столові ложки сметани;
  • 4 столові ложки борошна;
  • 10 г вершкового масла;
  • куряче яйце.

Спосіб приготування:

  1. З’єднайте сметану з борошном впевненими ритмічними рухами, щоб не утворилися грудочки.
  2. Введіть яйце, злегка збиваючи його.
  3. Розжарте сковорідку і додайте масло.
  4. Маса повинна вийти не тугою, вилийте її на підігрітий посуд.

Має вершково-м’який нейтральний смак і не перебиває основні компоненти начинки.

Тісто для мініпіци з майонезом

Вам знадобиться:

  • 50 мл майонезу;
  • 50 мл сметани;
  • одне яйце;
  • 120 г борошна.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте майонез зі сметаною і введіть частину борошна, таким чином ви уникнете утворення грудочок.
  2. Введіть яйце і додайте решту борошна.
  3. Замісіть масу, вона повинна вийти за консистенцією як сметана.
  4. Вилийте на холодну сковороду, змащену вершковим маслом.

Інгредієнти готуються на повільному вогні, і як тільки верхівка начинки почне плавитися, вогонь можна вимкнути.

Тонке тісто без дріжджів

Це простий спосіб отримати тонкий і зарум’янений корж. За таким рецептом готують тісто до класичної італійської піци в печі.

Вам знадобиться:

  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 0,5 ст. води;
  • 0,5 ч.л. солі.

Спосіб приготування:

  1. З’єднайте борошно і сіль.
  2. В окремій ємності змішайте масло, воду та яйця.
  3. Збийте вінчиком рідкі компоненти і додайте до сипучих.
  4. Вимішуйте тісто поки воно не перестане липнути до рук.
  5. Приберіть масу в миску і накрийте дихаючою тканиною на 20 хвилин.
  6. Розкатайте тонким шаром і помістіть на сковороду.

Тісто на яйцях

Без зайвих проблем швидким варіантом для основи послужить звичний омлет. Для такого тіста не потрібно борошна, тому сміливо можна назвати його дієтичним. А рецепт піци-омлету ви знайдете далі.

Найкраще готувати на посуді з тефлоновим покриттям, щоб омлет не прилипав.

Вам знадобиться:

  • 2 середніх яйця;
  • 0,5 ч. ложка солі;
  • 1 ст. ложка сметани (краще використовувати 5-10% жирності).

Спосіб приготування:

  1. Змішайте компоненти в мисці, злегка збийте.
  2. Злегка натріть тефлоновий посуд маслом і добре прогрійте.
  3. Вилийте отриману суміш і накрийте кришкою.
  4. Готуйте на помірному вогні 3 хвилини.
  5. Як тільки омлет загусне, перевертайте на іншу сторону за допомогою лопатки і відразу ж кладіть начинку.

Тісто на кефірі без сметани

Вам знадобиться:

  • пів склянки борошна;
  • пів склянки кефіру;
  • яйце;
  • 0,5 ч.л. соди;
  • дрібка солі.

Спосіб приготування:

  1. Насипте соду в кефір кімнатної температури.
  2. Введіть яйце і збийте за допомогою вінчка.
  3. Збиваючи, додайте борошно і сіль.
  4. Суміш виходить густа, як на оладки.
  5. Посуд розжарте з маслом, викладіть тісто і швидко розрівняйте за формою сковорідки, поки не зчепилося.
  6. Коли корж буде готовий з одного боку, переверніть і відразу викладайте основні компоненти.

Начинка для швидкої піци

піца з базиліком

Навіть обійшовши правила створення звичайної основи під піцу, важко придумати що-небудь нове в компонуванні начинки. Основний принцип – компоненти повинні бути готовими до вживання, адже час приготування 5-10 хвилин не має на меті підготовку сирих продуктів. Або заздалегідь підсмажте м’ясо, цибулю або птицю в невеликій кількості масла. Для цього етапу вам знадобиться гострий ніж і обробна дошка.

Вам може бути цікаво

Пристрої для заточування ножів

І не намагайтеся помститися всім піцайоло, які кладуть начинку настільки бідно, що видно дно. Згадайте, адже за смаком вона ідеальна тоді, коли повністю прожарена і нічого не випадає з рук. Красиво виглядають овочі, порізані тоненькими колами або напівкружечками, іншим складовим вигідніше надати форму дрібної соломки, так у них менше шансів мимовільно покинути страву.

Найпопулярніші начинки для піци

  1. «Маргарита» – всього три компоненти: томатний соус, моцарела і свіжий базилік.
  2. «Чотири сири»: помідорний соус, моцарела, рокфор, гауда і обов’язково козячий сир. Важливо: моцарелу нарізайте тонкими слайсами, інші – на крупній тертці.
  3. «Салямі»: сиров’ялена ковбаса, шинка, моцарела, консервовані печериці, томатний соус.
  4. «Сільська»: соус бешамель, моцарела, смажені печериці, цибуля і картопля, бекон, орегано.

Маленька хитрість: додайте трохи сиру на корж відразу після соусу, тоді він буде спокусливо тягнутися за кожним шматочком.

Щоб швидко приготувати смачний перекус або вечерю, скористайтеся готовими рецептами для приготування піци на сковороді в домашніх умовах.

Як вибрати сир для піци

піца з сиром і ковбасою

Для ароматної страви оригінальна рецептура рекомендує використовувати витриманий пармезан. Його краще натерти на терці великого або середнього калібру, щоб він повністю розкрив аромат і смак. Але ви також можете взяти інші сорти, кожен з яких має свої особливості. Термін витримки таких сирів повинен бути більше 6-9 місяців.

Варіанти для верхнього шару мініпіци:

  1. Маасдам – ​​напівтвердий сир із горіховим післясмаком, добре плавиться.
  2. Голландський – має більш вершковий смак і не перебиває інші компоненти.
  3. Ементаль – дірявий пряно-пікантний, але без гострого присмаку, підходить і для дітей.
  4. Моцарела – хоч і молодий сир, але дуже популярний. Звичайно, його рвуть руками, щоб красиво посипати ним страву.

Домашня піца на сковороді без тіста

домашня піца на сковороді без тіста

Для начинки:

  • яйце;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • 50 г кетчупу;
  • 100 г майонезу;
  • 150 г копченої ковбаси;
  • 100 г маринованих грибів;
  • 100 г голландського сиру;
  • петрушка, базилік.

У цьому рецепті млинець для міністрави готується з яйця, солі і 20 г майонезу. А для начинки можна використовувати різні види ковбасних і м’ясних продуктів і сорти грибів. Головне правило – начинка не повинна бути сирою, тому що за час готування вона встигне лише підігрітися, але не приготується.

  1. Змішайте компоненти для основи і відправте на розігріту, змащену сковорідку.
  2. Поріжте ковбасу і гриби дрібними кубиками, натріть на дрібну тертку сир.
  3. Викладайте начинку і соуси відразу за основою і готуйте на повільному вогні 15 хвилин під закритою кришкою.
  4. За 5 хвилин до готовності покладіть на розтоплений сир нашатковану петрушку і гілочки базиліку.

Піца на сковороді за 5 хвилин

піца на сковороді за 5 хвилин

Інгредієнти для основи:

  • по 2 ст. л. майонезу і сметани;
  • 5 ст. л. борошна;
  • харчова сода на кінчику ножа.

Інгредієнти для начинки:

  • 15 г вершкового масла;
  • томат;
  • пів цибулини;
  • 80-100 г ковбаси;
  • 50 г майонезно-кетчупового соусу;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • зелень петрушки.

Рецепт дозволяє замінити ковбасні вироби на відварне або підсмажене м’ясо. Використовуйте доступну за сезоном зелень або візьміть засушену.

Спосіб приготування:

  1. Зробіть основу, змішавши всі компоненти, і додайте соду. Зачекайте, поки сода погаситься.
  2. Сир натріть крупно, ковбасу наріжте смужками, томат і цибулю півкільцями.
  3. Сковороду не потрібно розжарювати, досить підігріти з маслом.
  4. Вилийте рідку основу, розкладіть начинку і посипте сиром.
  5. Готуйте під закритою кришкою на повільному вогні.

Про готовність можна судити за розплавленою скоринкою і затверділою основою.

Піца на сковороді з тортильї

піца на сковороді з тортильї

Інгредієнти:

  • 2 шт. мультизлакової тортильї;
  • 20 г кетчупу;
  • томат;
  • 40 г докторської ковбаси;
  • 100 г російського сиру.

Зазвичай тортильї ніжні, і якщо перестаратися з начинкою, вони прогинаються. Щоб корж був щільнішим, склейте два листи сирим яйцем, рівномірно розподіляючи за формою млинця. А якщо бажаєте більш хрустко – використовуйте твердий сир.

Спосіб приготування:

  1. Для подрібнення сиру скористайтеся дрібною теркою.
  2. Томат наріжте кружечками, ковбасу – тонкими скибочками.
  3. На тортилью намажте соус і викладіть начинку.
  4. Готуйте на помірному вогні з закритою кришкою близько 10 хвилин.

Перевага таких коржів в тому, що вони зберігаються до 6 місяців і не втрачають свою м’якість. Для додання пікантності смаку спробуйте томатні тортильї.

Лінива піца на сковорідці

лінива піца на сковорідці

Інгредієнти

  • 2 курячих яйця;
  • 50 мл молока;
  • 2 помідори;
  • 50 г пармезану;
  • 30 г грудинки;
  • свіжа зелень петрушки.

Спосіб приготування:

  1. Розбийте у глибоку ємність яйця, розмішайте і введіть молоко.
  2. Користуючись вінчиком, збийте пишну піну.
  3. М’ясо наріжте тонкими бутербродними шматочками.
  4. Помідори поріжте дрібними кубиками, якщо з них стікає багато соку, можна його долити до основної суміші.
  5. Додайте помідори в піалу, перемішайте.
  6. Розігрійте посуд, на якому будете готувати, змастіть маслом і влийте отриману суміш.
  7. Відразу ж викладіть стрічки м’яса, посипте рубаною зеленню.
  8. Пармезан натріть на дрібній тертці і додайте, поки основа ще не схопилася.

Швидка мініпіца на сковорідці

швидка міні-піца на сковорідці

Інгредієнти

  • куряче яйце;
  • 2 столові ложки сметани;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • 4 столові ложки борошна;
  • 2 сосиски;
  • 100 г гострого сиру;
  • томат;
  • 4 маслини;
  • свіжа зелень.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте майонез зі сметаною, борошном і яйцем.
  2. Сосиски поріжте кільцями, сир натріть.
  3. Оливки розділіть навпіл, зелень наріжте.
  4. Суміш для основи викладіть на розпечений посуд і накрийте сосисками, зеленню, маслинами і сиром.

Закрита піца з тортильї

закрита піца з тортильї

Інгредієнти

Спосіб приготування:

  1. Надайте помідору і салямі тонкий бутербродний вид, чим тонше – тим краще.
  2. Сковорідку підігрійте без масла, розстеліть одну тортилью, нанесіть кетчуп і рівномірно розподіліть.
  3. Викладіть начинку і присипте дрібно натертим сиром.
  4. Накрийте другим листом тортильї і легенько притисніть листи один до одного.
  5. Готуйте 3 хвилини при помірній температурі, потім за допомогою лопатки переверніть на іншу сторону ще на 3 хвилини.
  6. Дайте трохи часу, щоб сир охолонув.

Картопляна мініпіца

картопляна мініпіца

Інгредієнти

  • 4 картоплини;
  • яйце;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 150 г копченої курки;
  • 100 г голландського сиру;
  • томат;
  • сіль і перець.

Спосіб приготування:

  1. Наріжте ковбасу та томат тонкою соломкою, натріть крупно сир.
  2. До крупно тертої картоплі додайте яйце, спеції, борошно і добре перемішайте.
  3. Основа нагадує заготовку для дерунів, але її потрібно розподілити по всій площі сковорідки.
  4. Після того як млинець підсмажився з одного боку, переверніть і змастіть готову сторону майонезом.
  5. Зверху викладіть томати і курочку, посипте сиром і закрийте кришкою.
  6. Готуйте на слабкому вогні 10 хвилин.

Пробуйте, експериментуйте і ви обов’язково знайдете свій улюблений рецепт.

Зображення взяте з джерел: pixabay.com, unsplash.com.

Вам сподобалася стаття?

0