ru
ua
ru
ua

Рулети з лаваша: ТОП-9 рецептів

Існує чимало рецептів, як приготувати ситний і швидкий рулет із лаваша, але в побуті частіше зустрічається два-три варіанти. Пропонуємо вам урізноманітнити арсенал закусок із лаваша і познайомимо з дев’ятьма новими покроковими рецептами на основі тонких хлібців.

Як зробити рулет із лаваша

Як робити рулет з лаваша

Для приготування страв із бездріжджового хліба знадобиться тонкий вірменський лаваш, соус і начинка. Вибираючи корж, орієнтуйтеся, щоб його товщина була рівномірною, упаковка мала отвори для вентиляції, а самі листки не склеїлися.

Соус потрібен для змащування основи, щоб розм’якшити її і надати потрібну форму. Можна використовувати:

Начинка для рулету з лаваша може бути солоною або солодкою. Найпопулярніші комбінації продуктів для несолодкої начинки:

  1. Куряча грудка, яйця, варена морква, мариновані огірки й майонез.
  2. Тунець у власному соку, ріпчаста і зелена цибуля, яйця, майонез.
  3. Червона риба, вершковий сир, листовий салат.
  4. Морква по-корейськи, крабові палички, свіжий огірок, часник і майонез.
  5. Сардина консервована, яйця, твердий сир, зелений цибуля, кріп, майонез.

Далі ми пропонуємо добірку незвичайних, але не менш смачних і корисних страв.

Рецепти рулетів із лаваша

Універсальність закусок полягає в тому, що їх можна їсти відразу після приготування без термічної обробки, або підсмажити для додавання хрусткої скоринки. Гурмани не зупиняються на цих способах, і готують із тонких хлібних листів пироги, лазанью, хачапурі, піцу, чіпси і безліч інших страв у духовці.

Святковий рулет із лаваша

Святковий рулет із лаваша

Швидкий рецепт без випічки і підсмажування. Ніжна закуска з пікантним соусом з огірочків. Найскладніше – дочекатися, поки страва просочиться і можна буде її спробувати.

Інгредієнти

  • лавашний лист;
  • дві пачки крабових паличок;
  • 80 г твердого сиру;
  • три маринованих огірочка;
  • 150 г сметани.

Спосіб приготування:

  1. Крабові палички краще використовувати заморожені й відразу ж натирати на крупній тертці. Так у них менше шансів стати пастоподібними.
  2. На дрібній тертці натріть сир і мариновані огірки.
  3. Дрібно накришіть кріп.
  4. Видавіть часник, змішайте з кропом і огірками. Введіть соусну заправку.
  5. На хлібець намажте соус, приділяючи увагу краям.
  6. Рівномірно нанесіть крабові палички, сир.
  7. Завертайте лаваш із вузькою боку, готовий рулетик перекладіть на харчову плівку і щільно загорніть в неї.
  8. Щоб красиво нарізати страву і не загубити половину інгредієнтів – відправте її на годину в морозилку, а потім наріжте невеликими шматочками прямо з плівкою. Потім плівку видаліть.

Рулет із лаваша в духовці

Рулет із лаваша в духовці

М’ясний рулет за цим рецептом виходить красивим, соковитим і дуже смачним. Можна приготувати і на обід, і на святковий стіл. Подавайте в гарячому або холодному вигляді – обидва варіанти по-своєму апетитні.

Інгредієнти

  • два тонких хлібних листа 30 на 50 см;
  • 500 г свинячого фаршу;
  • цибулина;
  • морквина;
  • яйце;
  • два зубчики часнику;
  • свіжа петрушка;
  • 30 мл холодної води;
  • 100 г сиру;
  • 50 г майонезу;
  • 50 г сметани;
  • сіль;
  • перець.

Спосіб приготування:

  1. Розділіть цибулю навпіл і дрібно наріжте, обсмажте на олії до золотистого кольору.
  2. Моркву натріть на крупній терці. Відправте до цибулі й обсмажуйте все разом приблизно 5 хвилин.
  3. Уведіть обсмажені овочі до м’ясного фаршу і перемішайте у великій мисці. Додайте холодну воду, яйце, спеції, різану петрушку і дрібно натертий часник.
  4. Змішайте майонез і сметану, змастіть повністю перший хлібець за допомогою кулінарного пензлика. Накрийте другим листом і викладіть начинку, розрівнюючи вилочкою. Зверху, при бажанні, намажте соусом.
  5. На великій терці натріть сир і посипте начинку.
  6. Почніть загортати з широкої сторони і сформуйте щільний рулет. Розріжте поперек на дві однакові частини.
  7. Застеліть деко пергаментом, укладіть ковбаски швом вниз і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  8. Дістаньте деко, змастіть рулетики залишками соусу і поверніть допікатися на 10-15 хвилин.
  9. Посипте сиром і поставте ще на 5 хвилин в духовку.

ПП рулет із лаваша

ПП рулет з лаваша

Рецепт для тих, хто любить смачну апетитну шаурму, але не хоче нашкодити фігурі. ПП-шаурма порадує швидкістю приготування і низькою калорійністю – всього 70 ккал на 100 грам.

Інгредієнти

  • лист лаваша;
  • куряча грудка;
  • помідор;
  • огірочок;
  • пару листів пекінської капусти;
  • 4 ст. л. сметани 10%;
  • 4 зубчики часнику;
  • свіжий кріп;
  • сіль;
  • перець;
  • хмелі-сунелі.

Спосіб приготування:

  1. Розділіть грудку на тонкі частини. Посипте спеціями й відправте паритися на суху сковорідку на 15 хвилин. Для цього розігрійте антипригарну сковорідку без масла, покладіть курочку і залийте водою. Готуйте під кришкою на середньому вогні. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути. Наріжте соломкою.
  2. Видаліть плодоніжки і поріжте скибочками помідори з огірками.
  3. Відокремте два-три листи пекінської капусти, відріжте нижню грубу частину.
  4. Приготуйте соус: змішайте сметану з видавленим через часникодавку часником. Посоліть, додайте дрібно нарізаний свіжий кріп.
  5. Вистеліть корж, змастіть соусом, на центральну частину поперек викладіть листи капусти, м’ясо, овочі й полийте зверху залишками соусу. Складіть лист з довгої сторони навпіл, потім загорніть краї, щоб начинка не випадала, і продовжуйте згортати шаурму.
  6. Покладіть на гарячу розпечену сковороду і надайте скоринку.

ПП сніданок із лаваша

ПП сніданок із лаваша

Інгредієнти

  • 50 г лавашного хліба;
  • яйце;
  • 15 г зелені цибулі;
  • 15 г молока;
  • 20 г сиру.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте молоко з яйцем, збийте вінчиком.
  2. На суху сковорідку розстеліть хлібець, його краї можуть звисати з посуду – це нормально.
  3. Влийте збите яйце, посипте нашаткованою зеленню цибулі й дрібно натертим сиром.
  4. Допомагаючи кухарською лопаткою, згорніть хлібець конвертиком і обсмажте під кришкою з обох боків.
  5. Наріжте навпіл, а потім по діагоналі – у вас вийдуть порційні трикутнички.

Закусочний рулет із лаваша

Закусочний рулет з лаваша

Інгредієнти

  • тонкий хлібець;
  • чотири яйця;
  • 100 г сиру;
  • зелень петрушки і кропу;
  • сметана;
  • насіння кунжуту.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть три яйця круто 8 хвилин і натріть на крупній терці.
  2. Так само натріть твердий сир.
  3. Зелень дрібно наріжте і змішайте з натертими продуктами.
  4. Додайте столову ложку сметани, сіль, перець і замішайте начинку.
  5. Поділіть начинку на три частини і викладіть на квадратні лавашні листи.
  6. Розподіліть так, щоб половина листа залишилася без начинки. Змастіть цей край сметаною. Заверніть трубочкою.
  7. Наріжте на порційні рулетики однакового розміру, викладіть у форму і змастіть збитим яйцем. Посипте кунжутом.
  8. Помістіть в духовку при 180 градусах на 20 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Рулет із лаваша з картопляною начинкою

Рулет з лаваша з картопляною начинкою

Інгредієнти

  • лавашні хлібці;
  • дві великі картоплини;
  • зелень петрушки;
  • білок і жовток двох яєць;
  • 100 г твердого сиру.

Спосіб приготування:

  1. Складіть хлібці гармошкою і наріжте на однакові смужки по 10 см в ширину.
  2. Відваріть дві очищені бульби картоплі, злийте рідину і охолодіть. Розімніть картоплем’ялкою. Додайте один жовток, спеції, зелень і сіль.
  3. Натріть на дрібній терці сир і додайте до решти інгредієнтів. Перемішайте виделкою.
  4. Змастіть смужку з тіста білком, покладіть столову ложку начинки і скрутіть трубочкою. Повторюйте, поки не закінчиться начинка.
  5. Прогрійте духовку до 190 градусів.
  6. Збийте один жовток, змастіть ним начинені трубочки. Зверху посипте насінням кунжуту.
  7. Випікайте до рум’яної скоринки.

Солодкий рулет із лаваша

Солодкий рулет з лаваша

Спробувавши таку випічку, ніхто не здогадається, що вона без тіста! Смачний сирно-банановий рулет до чаю дуже схожий на десерт із листкового тіста.

Інгредієнти

  • 600 г сиру 9% жирності;
  • один лаваш;
  • три банани;
  • 100 г цукру;
  • чотири яйця;
  • 3 ст. л. сметани;
  • яйце.

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці змішайте сир, три яйця і 80 г цукру. Гарненько розімніть виделкою.
  2. Наріжте банани дрібними кубиками, змішайте з сиром.
  3. Рівномірно розподіліть начинку по лавашу, залишаючи з усіх боків 5 см вільного краю.
  4. Акуратно загорніть вільні краї і скрутіть рулет по меншій стороні.
  5. Приготуйте заливку: до сметани додайте яйце, ложку цукру і перемішайте.
  6. Покладіть рулетик в прямокутну форму для запікання і залийте рідким соусом.
  7. Відправте в духовку при 180 градусах на 35-40 хвилин.

Смажений рулет із лаваша з яблуками

Смажений рулет із лаваша з яблуками

Рулетики з тонкого тіста з вершково-яблучною начинкою готуються за 20 хвилин і виходять дуже ніжними.

Інгредієнти

  • тонкий коржик;
  • 4 яблука;
  • 40 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 20 г соняшникової олії;
  • яйце.

Спосіб приготування:

  1. Коржик розріжте на однакові квадратики 15 на 15 сантиметрів.
  2. Яблука почистіть і натріть на крупній терці.
  3. Розтопіть масло на сковороді з товстим дном. Додайте цукор і нагрівайте до повного його розчинення.
  4. Введіть яблука і тушкуйте 3-4 хвилини. Потім остудіть.
  5. Загорніть начинку ковбаскою в нарізане тісто, підвертаючи краї.
  6. Одне яйце збийте вінчиком і макайте в нього кожну заготовку перед обсмажуванням на сковороді.
  7. Масло для смаження беріть вершкове навпіл із соняшниковим, щоб воно не пінилось.
  8. Обсмажуйте до появи золотистої скоринки.

Вам може бути цікаво

Як вибрати блендер

Сирний рулет із лаваша з вишнею та волоським горіхом

Сирний рулет із лаваша з вишнею та волоським горіхом

Інгредієнти

  • 800 г сиру 9% жирності;
  • 100 г сметани;
  • 100 г цукру;
  • ванілін;
  • 50-70 г волоських горіхів;
  • 100-150 г вишні свіжомороженої;
  • жовток.

Спосіб приготування:

  1. Висипте в блендер волоський горіх і злегка подрібніть.
  2. Окремо збийте в блендері сир і висипте упаковку ваніліну, цукор і сметану. Вийде ніжна і густа сирна маса.
  3. За допомогою ложки нанесіть начинку на хлібну основу і розподіліть по всій поверхні.
  4. Посипте подрібненим волоським горіхом, вишнею.
  5. Загорніть рол і викладіть на застелене пергаментом деко.
  6. Збийте жовток і змастіть рулетик з усіх боків.
  7. Зверху посипте волоським горіхом і відправте в духовку на 10-15 хвилин при 180 градусах.

Відкривайте нові смаки з швидкими і легкими рецептами з лаваша!

Зображення взяті з джерел: pixabay.com, unsplash.com, pexels.com.

Вам сподобалася стаття?

0