ru
ua

Що подарувати хлопчику: найкращі ідеї подарунків

Вибираючи подарунок для хлопчика, кожен раз купуєте машинку або м’яч? Але світ дитячих презентів сьогодні настільки різноманітний! Що саме і в якому віці дарувати хлопцям, щоб побачити в їхніх очах непідробну радість, розповідаємо в цій статті. Практичні трендові презенти 2021 в огляді нашого блогу.

Що подарувати хлопцеві: корисні поради

Вік і захоплення дитини – 2 головні критерії при виборі подарунка. І якщо з віковою категорією все більш-менш зрозуміло, то хобі у кожної дитини різні. Одні діти у захваті від машинок, інші бачать себе будівельниками і радіють черговому конструктору, а деяким підходять тільки кажани або реалістичні ящірки бренду Schleich.

Особливу увагу слід звертати на якість товару. Намагайтеся купувати оригінальні іграшки, інакше, отримавши репліку замість справжньої модельки Hot Wheels, дитина сильно засмутиться.

Ще один важливий момент – “сезонність” подарунка. Дітки нетерплячі, грати треба всім і відразу. Тому сани, подаровані влітку, або басейн, принесений взимку, вони не оцінять.

Подумайте також про кількість дітей у сім’ї. Якщо у іменинника є старший брат або сестра, то, ймовірно, багато речей він отримає “у спадок”.

Розмова з батьками дитини направить у правильне русло – подарунок не буде припадати пилом за шафою, а принесе хлопчині приємні емоції.

Що подарувати хлопцеві до року

Альтернативою брязкальцям будуть розвивальні іграшки:

  • мобіль. 3-місячний малюк менше спить, активно розглядає світ навколо, усвідомлено сміється. Кілька яскравих іграшок, підвішених над ліжечком, точно привернуть увагу крихітки. А ніжна приємна мелодія або звуки природи (шум океану, спів птахів) допоможуть заснути. Зверніть увагу на мобілі-нічники і мобілі- проєктори (зоряне небо, космос, мультяшні герої), які будуть цікаві дитині і в старшому віці. Деякі моделі не тільки кріпляться до ліжечка, їх можна ставити на комод або тумбочку.
  • інтерактивний килимок із тканини різної текстури, із захисними бортиками і дугами для підвішування яскравих іграшок. Торкаючись різної на дотик тканини, малюк розвиває свої тактильні відчуття. Захисні бортики опускаються і збільшують площу килимка в міру росту дитини. Натискаючи на кнопки, дитина чує смішні звуки тварин і дитячі пісеньки.
  • сортери з великими деталями, які малюкові зручно тримати в руці. Для дитини, яка впевнено сидить, у якості подарунка підійдуть кубики (м’які тканинні, дерев’яні, пластмасові) і пірамідки. Дітки люблять будувати високу вежу, а ще більше люблять її валити.
  • іграшки-підвіски для візка. Зручна прищіпка, яскраві смішні звірятка з довгими ручками-ніжками, пищалками всередині і прорізувачі для зубів.

Не варто дарувати діткам до одного року м’які іграшки – малюк все куштує на смак.

Музичний мобіль Infantino 3 в 1 з проєктором

Музичний мобіль Infantino 3 в 1 з проєктором

Що подарувати хлопцеві на 1 рік

У такому віці діти вже довго грають однією іграшкою. Тому підійдуть:

  • інтерактивні іграшки. Придивіться до перевірених брендів Fisher-Price, Hola Toys, Kiddieland, Bebelino. Для розробки своїх товарів ці виробники підходять комплексно, тому іграшки “Ноїв ковчег“, “Трактор фермера” або “Чарівне горнятко” не тільки розважають, але й вчать дитину. В якості подарунка відмінно підійде іграшковий планшет або телефон, які відкриють маляті світ звуків і яскравих кнопочок.
  • ходунки, толокар, каталки. Вони стимулюють дитину до ходіння і правильної координації. Хоча перші кроки зовсім незручні, малюк із задоволенням буде штовхати іграшку-каталку у вигляді милої тварини.
  • гумові стрибуни і конячки-гойдалки (дерев’яні, плюшеві). Такі подарунки поза модою і часом. Їх можна тягати за хвіст по дому, обіймати, гладити, годувати смакотою. Але найголовніша перевага таких іграшок – дитячі емоція і зворушлива фотографія в альбомі.

Один рік – привід для справжнього сімейного торжества. Святкове вбрання (дорослий костюм і метелик) знадобляться для домашньої фотосесії.

Що подарувати хлопцеві на 2 роки

Дитина дорослішає, йому починають подобатися більше хлоп’ячі іграшки:

  • інерційні машинки невеликих розмірів. Дитячій руці зручно їх тримати і запускати. Кращим вибором буде впізнаваний транспорт із різними мигалками, звуковими сигналами: поліція, швидка допомога, пожежна, автобус.
  • конструктор. У ролі першого конструктора підійде як товар відомого виробника Lego Duplo, так і доступніші бюджетні варіанти (ТехноК). Головне правило – великі безпечні деталі без гострих кутів. Дитина із задоволенням буде будувати будиночок або гараж.

Дітки нарешті із задоволенням подовгу купаються, охоче грають у воді. Підійдуть різні дельфінчики, поливалки, фонтанчики.

Безпека дитини на першому місці – малюк так і норовить скуштувати іграшку на смак, коли мама не дивиться. Тому жодних дрібних деталей, тільки міцні якісні матеріали (пластик без запаху, відполіроване дерево).

Якщо дозволяє бюджет і площа житла, даруєте цінніші габаритні презенти: електро- та веломобілі, намети, вігвами. А велосипед із батьківською ручкою управління обрадує не тільки дитину, але і маму – нарешті можна буде відмовитися від візочка.

Електромобіль Kidsauto Ferrari LaFerrari style Червоний лак (HZBB-7587)

Електромобіль Kidsauto Ferrari LaFerrari style Червоний лак (HZBB-7587)

Що подарувати хлопцеві на 3 роки

Допитливому маленькому непосиді цікаво абсолютно все. Тому сміливо даруєте іграшкові набори інструментів – молоток, пила, плоскогубці, каска будівельника. Малюк охоче “полагодить” стілець на кухні, двері або свою машинку.

До речі, час на великі машини прийшов: крани, автовози, сміттєвози, цистерни, евакуатори.

Габаритний яскравий транспорт – то що треба 3-х річного хлопчика. Компанію машинкам складуть всілякі інтерактивні іграшки: динозаври, змії, павуки. Зверніть увагу на бренд Schleich, товари якого дуже реалістичні.

Беговел – знахідка для початківців велосипедистів. Складно уявити кращий транспорт, що здатний швидко навчить 3-річного хлопчика утримувати рівновагу. Після беговела більшість дітей їздять на двоколісному велосипеді без додаткових коліщаток.

Що подарувати хлопцеві на 4 роки

Дитина охоче збирає пазли, грає в настільні ігри, розглядає книги про тварин і транспорт. Деякі розумники починають вчити букви, тому їх зацікавить інтерактивна абетка. Підійдуть також:

А самокат з колесами, що світяться, викличе справжній захват!

Автомобільний трек KidKraft Mega Ramp Racing Set

Автомобільний трек KidKraft Mega Ramp Racing Set

Що подарувати хлопцеві на 5 років

Дитячий світогляд стрімко розширюється – хлопчину цікавлять музичні інструменти, іграшкова зброя. Тому в якості подарунка будуть до речі синтезатор, лук із лазерним прицілом, автомати, мечі. Діти в такому віці обожнюють розбирати іграшки на деталі. Відмінний варіант для п’ятирічного хлопчика – трансформер.

Придивіться також до “сезонних” товарах: сніжколіпи, водні пістолети, м’ячі. Захоплюються діти і творчими заняттями (пластилін, малювання).

Що подарувати хлопцеві на 6 років

Шкільна пора! Даруйте все шкільне приладдя для навчання:

  • портфелі, пенали;
  • набори олівців, фломастерів, фарб;
  • термокружка;
  • сумка для спортивного взуття.

Оновлення дитячого гардеробу: класичні пуловери, світшоти, сорочки підкреслять серйозність шкільного життя. Підійде і спортивний костюм із кросівками.

Але зовсім без іграшок жити не цікаво. Дитина грає вдома або в дворі з друзями у війнушки? Без зброї не обійтися:

  • лук зі стрілами на липучках;
  • снайперська гвинтівка;
  • бластер.

Бластер Hasbro Nerf Elite 2.0 Disruptor Коммандер

Бластер Hasbro Nerf Elite 2.0 Disruptor Коммандер

Що подарувати хлопцеві на 7 років

У більшості дітей такого віку є окрема кімната. Даруйте тематичну постільну білизну з популярними героями, глобус або картину за номерами.

Для дитячої кімнати підійдуть речі, які розкривають характер хлопчика. Хорошим подарунком буде настінна скретч-карта, 3D- пазли або великий конструктор Lego, який у зібраному вигляді займе почесне місце на полиці. Корисними будуть також безкаркасні меблі (крісло, софа).

Вам може бути цікаво

Як вибрати крісло-мішок

Що подарувати хлопцеві на 8 років

Перед покупкою подарунка дізнайтеся хобі хлопчика – спорт, відпочинок на природі, техніка, малювання, музика. Дитина вже достатньо доросла і оцінить індивідуальність презенту:

Любителям техніки підійдуть металеві та електронні конструктори.

Вам може бути цікаво

Як вибрати ручний ліхтарик

Що подарувати хлопцеві на 9 років

Про що мріє спортсмен-любитель? Іменна спортивна форма! Футболка з власним прізвищем, шорти, гетри. Додайте до цього комплекту домашні міні-ворота, іменний кубок і захват у дитячих очах гарантовано!

При виборі подарунка звертайте увагу і на характер дитини. Шукачам пригод сподобаються ролики, велосипеди, трюкові самокати.

Серед більш бюджетних речей – захисне екіпірування, велоаксесуари (пляшка, крута фара, сумка). Спокійним дітям підійдуть цікаві настільні ігри, головоломки.

Вам може бути цікаво

Як вибрати дитячий велосипед

Футболіст

Що подарувати хлопцеві на 10 років

Думаєте, тільки дівчатка люблять милі дрібнички на полицях у своїй кімнаті? Хлопцям теж подобаються скляні снігові кулі, оригінальні стаканчики-підставки для олівців та фломастерів.

Із задоволенням вони доглядають і за живою природою, тому презентуйте набори для вирощування кімнатних рослин.

Зацікавлять набори для творчості, досліди, наукові експерименти:

  • полімерна глина;
  • хімічні експерименти;
  • вирощування кристалів;
  • виливання ароматичних свічок;
  • ліплення з гіпсу.

 

Такі подарунки не тільки розвивають уяву, вчать працювати руками, а й дають перші знання в хімії, фізиці.

3D-ручка 3Doodler Start Креатив 48 стрижнів

3D-ручка 3Doodler Start Креатив 48 стрижнів

Що подарувати хлопцеві на 11 років

Даруйте не тільки розважальні, а й корисні речі. Діти обожнюють рольові ігри: юний папараці зрадіє фотоапарату, розвідник оцінить бінокль, а поліцейський – справжню рацію.

Хлопчаки люблять представляти себе фокусниками. Тематичні набори для початківців ілюзіоністів і чарівні палички відкриють дитині світ магії і спритності рук. А телескоп допоможе пізнати таємниці галактики.

11-річні хлопчики також люблять більше “небезпечні” речі, наприклад, паяльники, лобзики.

Що подарувати хлопцеві на 12 років

Рух! Швидкість! Мчати з гірки на всіх парах і показувати трюки – ось про що мріють хлопчиська. Зробіть вибір на користь скейтборду, лонгборду або пенніборду.

Вам може бути цікаво

Як вибрати скейтборд для дитини

Іграшки-антистрес – справжній тренд 2021 року. Магнітний кубик бренду Neocube неймовірно популярний навіть серед дорослих.

Старий добрий кубик Рубіка теж підійде. Тим більше сьогодні виробники пропонують цю цікаву річ у різних сучасних варіаціях. Сподобається і квадрокоптер футуристичного дизайну (управляється за допомогою браслета на руці дитини).

Магнітний конструктор Neocube NEO 63 деталі

Що подарувати хлопцеві на 13 років

В якості подарунка підлітку підійдуть:

  • портативна колонка (бумбокс);
  • навушники (бездротові, класичні);
  • нічник у кімнату (нічники-проєктори подобаються навіть дорослим);
  • настільна лампа для навчання.

У такому віці вже не варто дарувати одяг – підлітку складно догодити. Але від якісного спортивного взуття (кеди, кросівки, бутси) хлопець навряд чи відмовиться.

Без ігрових приставок зовсім нудно. Портативні або ретро ігрові консолі, з двома бездротовими джойстиками або ціла мультимедійна система не залишать хлопчика байдужим.

Що подарувати хлопцеві на 14 років

Похвалитися перед друзями новим планшетом або крутим смарт-годинником? Чому б і так!

Перед покупкою уточніть бажану модель і будьте впевнені – девайс сподобається. Крім гаджетів, приємно здивує дорослий банний халат або набір косметики для душу з чоловічим ароматом.

Ліцензійні ігри для PlayStation прекрасно доповнять будь-який бюджетний подарунок у вигляді кепки або сумки-бананки.

Вам може бути цікаво

Найкращі ігри на PS5 у 2021 році

BioShock The Collection

BioShock The Collection

Що подарувати хлопцеві на 15 років

Хлопець постійно читає? Даруйте електронну книгу. Зависає у смартфоні? Подумайте про павербанк. Для спортсменів підійдуть фітнес-браслети (трекери), пляшки для води, спортивна сумка, а мандрівникам даруєте туристичне екіпірування.

Що подарувати хлопцеві на 16 років

Чим порадувати майже дорослу людину? Хорошим смартфоном, ноутбуком або аксесуарами до техніки (килимок, чохол, рюкзак).

Підійде також цифрова фоторамка, нова мишка для ноутбука. Одним із найкращих подарунків буде подарунковий сертифікат у магазин спорттоварів, техніки, одягу або в спортзал.

Здивувати, приємно вразити – головне завдання дорослого, який робить подарунок дитині. Після прочитання цієї статті така місія здійсненна.

Зображення взяті з джерела: pixabay.com.